Grilane smokve s mozzarellom i ružmarinom

Iako je slatka, odlično se slaže sa slanim delicijama. Prijateljuje sa sirom, a mrzak joj nije ni ružmarin. Ako dosad niste probali smokve u slatko-slanoj kombinaciji, isprobajte naš recept

(za 4-6 osoba)
manja košarica svježih crnih ili zelenih smokava
3 žlice ekstra djevičanskoga maslinova ulja
pakovanje mozzarelle u kuglicama
manji stručak svježeg timijana (usitnjenog)
2 manje grančice svježega ružmarina (usitnjenog)
žlica balzamičnog octa
prstohvat krupne soli i svježe mljevenog papra

Na zagrijanu tavu stavite smokve prerezane na pola, poškropite ih masli-novim uljem, posolite i popaprite. Grilajte ih 3-4 minute i zatim stavite u posebnu posudu da se hlade zajedno sa sokom koji su pustile. Kuglice mozzarelle prepolovite, stavite u posebnu zdjelu u koju ćete dodati timijan, ružmarin, maslinovo ulje i balzamični ocat. Pomiješajte sastojke i dodajte ohlađene smokve zajedno s njihovim sokom. Sve zajedno promiješajte i poslužite kao salatu ili prilog uz piletinu, janjetinu ili biftek sa žara.

Jelena Iva Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci