Grilane smokve s mozzarellom i ružmarinom

Iako je slatka, odlično se slaže sa slanim delicijama. Prijateljuje sa sirom, a mrzak joj nije ni ružmarin. Ako dosad niste probali smokve u slatko-slanoj kombinaciji, isprobajte naš recept

(za 4-6 osoba)
manja košarica svježih crnih ili zelenih smokava
3 žlice ekstra djevičanskoga maslinova ulja
pakovanje mozzarelle u kuglicama
manji stručak svježeg timijana (usitnjenog)
2 manje grančice svježega ružmarina (usitnjenog)
žlica balzamičnog octa
prstohvat krupne soli i svježe mljevenog papra

Na zagrijanu tavu stavite smokve prerezane na pola, poškropite ih masli-novim uljem, posolite i popaprite. Grilajte ih 3-4 minute i zatim stavite u posebnu posudu da se hlade zajedno sa sokom koji su pustile. Kuglice mozzarelle prepolovite, stavite u posebnu zdjelu u koju ćete dodati timijan, ružmarin, maslinovo ulje i balzamični ocat. Pomiješajte sastojke i dodajte ohlađene smokve zajedno s njihovim sokom. Sve zajedno promiješajte i poslužite kao salatu ili prilog uz piletinu, janjetinu ili biftek sa žara.

Jelena Iva Nikolić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci