Fritata sa šparogama – bez jaja

Veganska varijanta omiljenog proljetnog jela

za 4 osobe

400 g šparoga

1 poriluk

3 žlice maslinova ulja

200 ml sojina vrhnja

70 g sojina jogurta

30 g kukuruznog ili krumpirovog škroba

15 g slanutkova brašna

žlica prehrambenoga kvasca

¼ žličice mljevene kurkume

prstohvat sode bikarbone

sol i svježe mljeven papar

 

Šparoge očistite i odrežite im tvrde krajeve. Skuhajte ih na pari. Za to vrijeme očistite i dobro operite poriluk pa ga narežite na tanke kolutiće. U velikoj tavi zagrijte žlicu maslinova ulja te na njemu propirjajte poriluk. Skuhane šparoge narežite na male komade te ih dodajte poriluku, kratko propirjajte i posolite.

Izvadite iz tave i ostavite sa strane. Tavu prebrišite. U zdjeli pomiješajte sojino vrhnje i jogurt. Umiješajte škrobno i slanutkovo brašno pomiješano s kurkumom, prehrambenim kvascem i sodom bikarbonom, a zatim i propirjani poriluk i šparoge. U tavi, na srednjoj vatri zagrijte 2 žlice ulja pa ulijte smjesu. Poklopite i pecite 3-4 minute; okrenite i pecite još 3-4 minute s druge strane, također poklopljeno. Ostavite da se malo ohladi pa narežite i poslužite.

Savršeno kuhane šparoge

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci