Falafel s medvjeđim lukom

Omiljene egzotične kuglice s proljetnim dodatkom

600 g kuhanoga slanutka

1 luk

50 g svježega špinata

10-ak listova medvjeđeg luka

1 žličica mljevenoga kumina

sol i svježe mljeven papar

50 g kokosova ulja, rastopljenog

Upotrebljavate li slanutak iz limenke, dobro ga operite i ocijedite. Luk oljuštite i krupno narežite kao i listove špinata i medvjeđeg luka. Sve stavite u blender ili multipraktik i smiksajte. Pospite kuminom, solju i paprom te promiješajte. Na kraju umiješajte rastopljeno kokosovo ulje. Smjesu stavite u hladnjak na 10-ak minuta kako biste lakše oblikovali kuglice. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Od smjese oblikujte kuglice te ih stavite na veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite ih 30 minuta i pritom nekoliko puta okrenite. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci