Džem od šljiva bez šećera
Uvijek mi se čini tužnim utapati zrelo, slatko voće u kilogramima šećera pa sam džem od šljiva odlučila napraviti u potpunosti bez njega, sa samo pokojim začinom. Odabrala sam zvjezdasti anis i cimet koji šljivama zaokružuju okus, a džem čine zanimljivijim, kaže blogerica Andrea Cukrov

3 kg šljiva (zrela bistrica)
2 štapića cejlonskog cimeta
4 zvjezdasta anisa
Šljive operite, prepolovite ih te im uklonite koštice. Posložite ih u velik lim za pečenje, dodajte začine i stavite sve u pećnicu zagrijanu na 250 °C. Šljive pecite oko dva sata. Povremeno ih promiješajte, posebno pri kraju, kad se počnu zgušnjavati.
Džem je gotov kad postignete željenu gustoću. Tada izvadite začine, a džem ulijte u oprane i sterilizirane staklenke. Dobro ga ohladite, a potom pospremite.
Ostali članci
-
Kruh od bundeve s mirisom cimeta i naranče
Ako tražite lagan i sočan kruh od bundeve u kojem ćete uživati tijekom…
-
Kraljica ljeta: Tri osvježavajuća recepta s…
Danas je Svjetski dan lubenice, prave ljetne poslastice. Kako biste njezin…
-
Delicije od samoniklog bilja
Samoniklo jestivo bilje prava je riznica zdravlja a spravljeno na pravi…
-
5 najvećih snaga bundeve
U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…