Džem od kakija i mandarina

Svojom bojom i aromom ovaj će džem unijeti toplinu i u najtmurnije jutro. Budući da mu nije dodan šećer, trebate ga čuvati u hladnjaku i što prije potrošiti – što će biti vrlo lak zadatak

Za 3 staklenke potrebno vam je:

75 g očišćenih datulja

4 žlice vode

700 g vrlo zrelih kakija

2 veće mandarine

2 g agar-agara (biljne želatine)

komad đumbira dug 1 cm

½ žličice cimeta

komadić zvjezdastog anisa

Očišćene datulje stavite u blender, prelijte vodom i smiksajte. Kakije očistite i ogulite pa ih zgnječite vilicom. Mandarine prerežite i iz njih iscijedite sok te ga ulijte u lonac. Dodajte mu agar-agar i promiješajte. Zatim dodajte zgnječeni kaki te smiksane datulje (želite li potpuno gladak džem, kaki smiksajte s datuljama). Pospite svježe naribanim đumbirom i cimetom, dodajte zvjezdasti anis te promiješajte. Stavite na srednje jaku vatru, a kad zakipi, vatru smanjite i uz miješanje nastavite kuhati oko 15 minuta, odnosno dok se smjesa ne zgusne. Ulijte u zagrijane sterilizirane staklenke i dobro zatvorite. Kad se ohladi, pohranite u hladnjak i što prije potrošite.

 

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve blagodati smokve

    Smokvu često nazivaju rajskom, čudesnom i veličanstvenom – zbog…

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima