Drhtalica od lubenice

Pitate li se što još možete napraviti od sada sveprisutne lubenice, kušajte ovaj jednostavan veganski desert, inspiriran tradicionalnom sicilijanskom slasticom

600 g lubenice bez kore

1 vrhom puna žličica agar agara u prahu

4 žlice rižinog ili ječmenog slada

¼ žličice mljevenog cimeta

za posluživanje: malo krupno naribane tamne čokolade ili nasjeckanih pistacija

 

Lubenicu očistite od sjemenki i narežite na manje komade. Smiksajte je pa pire protisnite kroz cjedilo da u njemu ne ostane komadića. Odvojite 100 ml dobivenog soka i ulijte u manji lonac. Dodajte agar agar i dobro promiješajte, najbolje žičanom pjenjačom, da u smjesi nema grudica. Umiješajte i slad te cimet. Stavite na vatru pa umiješajte ostatak soka. Neprestano miješajući, kuhajte dok ne zakipi. Tada smanjite vatru i nastavite kuhati nekoliko minuta, i dalje stalno miješajući. Ulijte u kalupe i ostavite da se ohladi. Potom prebacite u hladnjak i ostavite u njemu nekoliko sati prije posluživanja. Ohlađenu drhtalicu izvadite iz kalupa na tanjur te ukrasite naribanom tamnom čokoladom ili nasjeckanim pistacijama.

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci