Crveni kupus sa smokvama

Ovo jelo može imati glavnu ulogu ili se pak poslužiti kao prilog, a kad nema svježih smokava, spravite ga sa sušenima

1 glavica crvenoga kupusa (oko 700 g)

1 luk

1 kiselkasta jabuka

5-6 smokava

2 žlice maslinova ulja

sol i svježe mljeven papar

3 žlice balzamičnog octa

1, 5 dl crnog vina

2,5 dl vode

Crveni kupus narežite na tanke trakice. Luk oljuštite i nasitno nasjeckajte. Jabuku ogulite i narežite na ploške; smokve narežite na četvrtine. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje te na njemu propirjajte nasjeckani luk tako da postane staklast. Posolite i popaprite pa dodajte narezanu jabuku i smokve te prelijte balzamičnim octom. Kratko prokuhajte uz miješanje pa ulijte crno vino i vodu.

Dodajte još malo soli i papra, a zatim i narezani crveni kupus. Dobro promiješajte, poklopite i pirjajte 25 minuta na srednje jakoj vatri. Potom otklopite i nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok ne ispari sva tekućina. Po potrebi još začinite pa poslužite.  

 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci

  • u sezoni

    Sve slasti bundeve

    U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…

  • u sezoni

    Peciva s bučom

    Pire od buče – kuhane ili pečene – ovim pecivima daje sočnost i prelijepu…

  • u sezoni

    Tartar od dinje

    Slatko-slana ljetna talijanska delicija u kojoj se uživa svim osjetilima

  • u sezoni

    Napitak od dinje

    Slatko ljetno osvježenje