Castagnaccio - talijanska slastica od kestenova brašna

Ako dosad nikad niste pokušali ispeći nešto od kestenova brašna, ova je tradicionalna talijanska jesenska slastica idealna za to jer se priprema iznimno jednostavno. Usto, odlična je za one koji vole slastice koje nisu jako slatke kao i za one koji u prehrani izbjegavaju gluten

60 g grožđica

300 g brašna od kestena

30 g šećera

prstohvat soli

450 ml vode

3 žlice ekstradjevičanskoga maslinova ulja plus za kalup

35 g pinjola

ružmarin

 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Okruglu posudu za pečenje lagano nauljite. Grožđice operite i potopite ih u vruću vodu. U zdjeli pomiješajte kestenovo brašno, šećer i sol. Neprestano miješajući žičanom pjenjačom, postupno umiješajte vodu. Dodajte dvije žlice maslinova ulja i nastavite miješati da dobijete homogenu smjesu. Grožđice ocijedite i umiješajte pa dodajte i pinjole. Ulijte u kalup za pečenje pa pospite iglicama ružmarina i nakapajte žlicom maslinova ulja. Pecite 45 minuta, odnosno dok površina ne postane ispucala. Ostavite da se potpuno ohladi prije rezanja i posluživanja.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci