Cara savjetuje: Kako pripremiti šparoge?

Sezona je mnogima omiljenog „kulinarskog cvijeća“, šparoga. Kako u njima uživati, osim spravljanjem fritaje i rižota, savjetuje njujorška kulinarska stručnjakinja Cara Mangini u knjizi The Vegetable Butcher. Ako usvojite njene načine pripreme, svako ćete jelo moći obogatiti ovim aromatičnim povrćem bogatim esencijalnim vitaminima

1. Gril. Očišćene šparoge prelijte s nekoliko kapi maslinova ulja, začinite solju i paprom pa pecite u gril-tavi, na srednje jakoj vatri, dok ne omekšaju, 2 - 5 minuta sa svake strane, ovisno o debljini šparoge. Pretanke šparoge nisu pogodne za gril jer će izgorjeti.

2. Sirovo. Gulilicom za povrće narežite šparoge na tanke trakice. Začinite ih svježe cijeđenim sokom limuna ili naranče, maslinovim uljem, soli, paprom i parmezanom.

3. Pečenje. Zagrijte pećnicu na oko 200 °C. Pošpricajte očišćene šparoge s nekoliko kapi maslinova ulja, posolite ih i popaprite pa ih pecite dok ne omekšaju, 10 - 15 minuta, ovisno o njihovoj veličini.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci