Breskve s roštilja
Na sljedećoj roštiljadi obavezno ispecite i pokoju breskvu za jednostavan desert s brojnim varijacijama

4 bresaka
4 žličice svijetlog smeđeg šećera ili nektara od agave ili javorova sirupa
dodaci po izboru: sladoled od vanilije, limuna ili maline, listići bosiljka ili metvice, smrvljeni slani sir, mljeveni cimet, mascarpone pomiješan s medom i limunovom koricom, odnosno tofu smiksan s malo limunova soka, nektara od agave i maslaca od badema…
Breskve prerežite popola i uklonite košticu (lakše ćete je izvaditi ako se poslužite žlicom). U jedan manji tanjur stavite malo vode, a u drugi smeđi šećer. Polovice bresaka prerezanom stranom najprije uronite u vodu pa šećer ili ih premažite nektarom od agave (ili javorovim sirupom). S prerezanom stranom okrenutom prema dolje polovice bresaka stavite na nauljenu rešetku roštilja koji je zagrijan srednje jako. Pecite 3-4 minute, odnosno dok na njima ne ostanu tragovi rešetke roštilja. Poslužite s dodacima po izboru.
Ostali članci
-
Kruh od bundeve s mirisom cimeta i naranče
Ako tražite lagan i sočan kruh od bundeve u kojem ćete uživati tijekom…
-
Kraljica ljeta: Tri osvježavajuća recepta s…
Danas je Svjetski dan lubenice, prave ljetne poslastice. Kako biste njezin…
-
Delicije od samoniklog bilja
Samoniklo jestivo bilje prava je riznica zdravlja a spravljeno na pravi…
-
5 najvećih snaga bundeve
U jeku smo sezone bundeva, stoga ne propustite uživati u ovom vrlo…