Bijela repa s pikantnim umakom

Korjenasto povrće nije samo dodatak jelu, nego i zvijezda stola u hladnijim danima

2 oguljene bijele repe
4 žlice maslinova ulja
1/2 žličice dimljene soli

Za umak:
2 žlice light majoneze
2 žlice jogurta
2 žličice zrnatog senfa
1 žličica hrena, naribanog

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Repu prerežite na pola i stavite u lonac s hladnom vodom da ne bi potamnila. Zatim je narežite na ploške debele oko 1 cm, a potom ploške na prutiće – kao krumpiriće za pečenje. Držite ih u vodi do sljedećeg koraka. Ocijedite repu pa je prebacite u posudu za pečenje obloženu kuhinjskim papirom. Obrišite prutiće papirom pa ga odstranite. Prelijte ih uljem i posolite. Pecite oko 20 minuta, zatim promiješajte i nastavite peći još oko 15 minuta, dok ne postanu mekani i zlatnožute boje. U međuvremenu pomiješajte sastojke za umak. Rasporedite u male posudice i poslužite uz pečene prutiće bijele repe.

Recepti i fotografije: Profimedia (Rex Features)

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci