Utoplite se uz tri zimska tretmana

Što zimi može biti ugodnije od opuštajuće i zagrijavajuće masaže koja će udahnuti živost i toplinu promrzlim ekstremitetima? Donosimo popis tretmana, skrojenih za predstojeću sezonu, koji ublažavaju bolove, preveniraju prehlade, potiču detoksikaciju i opuštaju...

Terapija đumbirom Nanošenje toplih obloga od svježeg đumbira na određene dijelove tijela potiče cirkulaciju krvi i limfe, a to potpomaže detoksikaciju, povoljno djeluje na razne akutne i kronične bolove, a može ubrzati i oporavak nakon upalnih stanja.

Cupping Prehlade, upale i respiratorne tegobe, poput kašlja, uobičajeni su u ovo doba godine. Uz šalicu toplog biljnog napitka ubrzajte ozdravljenje cupping terapijom. U ovom tretmanu terapeut u cupping čašicu stavlja neku zapaljivu supstanciju kako bi iz nje eliminirao kisik. Čašica se potom stavlja na bolna mjesta gdje se, kako se zrak hladi, stvara vakuum, što trenutno zagrijava tijelo i izvrsno prokrvljuje tretirano područje.

Hot stone Blagodati zagrijanog bazaltnog kamenja vulkanskog podrijetla poznate su već tisućama godina. U drevnim civilizacijama koristili su ih u liječenju, a danas znamo da masaža toplim kamenjem, u kombinaciji s baznim i eteričnim uljima, zagrijava tijelo, potiče cirkulaciju i detoksikaciju, uklanja i mišićnu i mentalnu napetost te ublažava stres, nesanicu i tjeskobu.

hot stones

Pripremila Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci