Tapkanje 'točke sreće': Osjetite sreću za 30 sekundi!

Dugujemo sebi i ljudima čije živote dodirujemo, da usporimo, slušamo svoje srce i povežemo se sa sobom. Jedan način da to učinimo je doslovce tapkati po štitnoj žlijezdi. Poznata kao „točka sreće“, ova žlijezda je organ limfnog sustava pa ima dobrobiti od izvanjske stimulacije...

S godinama štitna žlijezda, čiji je zadatak stvarati T-stanice koje su izuzetno važne za zaštitu našeg imunološkog sustava, postaje sve manja i manja i stvaranje T-stanica postaje sve teže. Kao i naš limfni sustav, štitna žlijezda ima dobrobiti od izvanjske stimulacije, koja postaje imperativ za njeno pravilno funkcioniranje.

Ova izvanjska stimulacija, „tapkanje timusa“, može dovesti do oslobađanja stresa, povećanja energije, jačanja imunološkog sustava, poboljšanja probave i osjećanja sreće. Važno je imati na umu da, kada je riječ o holističnom, prirodnom pristupu iscjeljivanju, nema brzog alata. Ali ova metoda je najbliža tome. Evo kako to možete činiti.

1. Pronađite štitnu žlijezdu
Tri prsta jedne ruke i položite ih malo iznad prsne kosti koja se nalazi između plućnih krila, na sredini prsa.
2. Sporadično lagano pritišćite
Počnite tapkati laganom do srednjom jačinom dok ne osjetite olakšanje i/ili suptilno povećanje osjećaja sreće. On obično dolazi uz uzdah ili zijevanje nakon 15-30 sekundi i označava ativaciju, protok i kretanje koji se događaju u timusu.
3. Počnite tapkati
Tapkajte jednom dnevno ili, ako osjećate tjeskobu, depresiju ili stres, pokušajte tri puta dnevno. Ta je tehnika poznata kao Emotional Freedom Techniques (EFT). Neki je smatraju emocionalnom akupunkturom bez igala. Ako vam se svide rezultati koje iskusite tapkanjem timusa, zavirite u svijet EFT tehnike.

Izvor: /www.mindbodygreen.com

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci