Shiatsu – podrška zdravlju, vitalnosti i mudrosti tijela

Shiatsu je umijeće rada na tijelu, umijeće istinskoga svjesnog dodira koji pokreće energiju u onim dijelovima tijela u kojima je djelomično ili potpuno zaustavljena. Bol, nemir, nesanica, tuga, strah, kronični umor, smanjena pokretljivost tijela, napetost i bolovi u leđima i vratu, problem koncentracije i samopouzdanja, sve su to stanja u kojima energija ne teče slobodno

Shiatsu tretman uspostavlja slobodan protok energije u tijelu, opušta i smanjuje bol te tijelu vraća urođenu snagu i moć. Shiatsu je tako podrška tijelu da se prisjeti i aktivira svoje vlastite sposobnosti, znanja i mudrosti te da pokrene proces samoiscjeljenja.

Podrijetlo shiatsua

Shiatsu dolazi s Dalekog istoka, iz tradicionalne kineske medicine i filozofije starije od 5000 godina. U sklopu te medicine postojala je ANMA masaža koja je sadržavala elemente shiatsua kao što su dodir, vibracije, istezanje... Potkraj 19. stoljeća Japanci preuzimaju tehniku te nastavljaju razvijati umijeće rada na tijelu pod imenom shiatsu.

Šezdesetih godina 20. stoljeća vještina se prenosi u SAD, gdje se odvija sinteza holističkoga, energetskog i intuitivnog - istočnjačkog pogleda na život te znanja zapadne medicine - anatomije, fiziologije i psihologije. To je shiatsu koji se danas provodi i podučava.

shiatsuU svakoj životnoj dobi

Shiatsu je blagotvoran u svakoj dobi, od rođenja do duboke starosti. Velika je podrška ženi u kontaktu s mudrosti svoga tijela u razdoblju trudnoće i tijekom porođaja, a poslije je podrška roditeljima u razvoju i odgoju djeteta.

Shiatsu metoda pomaže u kriznim životnim razdobljima, pubertetu, problemima srednjih godina i starosti; snažna je podrška u vrijeme velikih životnih promjena i teških situacija kao što su rastava, bolest, smrt ili poslovna kriza. Sve su to situacije u kojima se „stisnemo“, a životna energija se zablokira.

Pomoć kod tegoba

Shiatsu je djelotvoran kod problema s glavoboljom, migrenom, bolovima u leđima i vratu, menstrualnih tegoba, probave, depresije, kroničnog umora, problema s koncentracijom i samopouzdanjem, tjeskobe, straha, ljutnje te drugih simptoma izazvanih stresom svakodnevnog života.

Podrška je u provedbi poslovnih i privatnih projekata, u kreiranju i ostvarivanju životnih ciljeva. To su situacije u kojima je nužno da se dobro osjećamo, imamo jasnoću i radost u duši, i moć.

Svi koji žele doznati više o ovoj drevnoj metodi i osjetiti njeno djelovanje, mogu doći u Ustanovu za obrazovanje odraslih Galbanum 21. i 28. listopada te 4. studenog na besplatna predavanja i demonstriranje metode. Predavanja će se održati u Novoj cesti 4 u Zagrebu s početkom u 17:30 sati.

Nakon toga održat će se trodnevni seminar od 14. do 16. studenog. Zajedno s trodnevnim seminarom, predavanja su uvod i predstavljanje škole za shiatsu praktičara koja, pod vodstvom Zlatka Pavlinića, uskoro kreće u Galbanumu.

Zlatko Pavlinić, shiatsu praktičar i učitelj

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci