Sauna po vašoj mjeri

Tek mala razlika u temperaturi i postotku vlažnosti ima drukčiji ljekoviti učinak, odaberite saunu koja vama najviše odgovara

Prije posjeta sauni temeljito se umijte i istuširajte. U saunu ne ulazite mokri ni odjeveni, a zadnji obrok pojedite najmanje dva sata prije.

Biosauna
Temperatura je najviše 60°C, a vlaga oko 40 posto. Idealna je za prvi odlazak u saunu i opuštanje. Njezinu učinkovitost potiču dodatkom ljekovitog bilja.

Laconium
Blaži oblik saune s grijanim klupama, potiče rad srca i cirkulaciju. Temperatura iznosi između 55 i 65°C, a vlaga 10 posto.

Finska sauna
Temperatura iznosi 80-90°C, uz vlažnost zraka od 5 do 10 posto. Preporučuje se onima koji dobro podnose visoke temperature i koji ne pate od klaustrofobije. Potiče cirkulaciju i pročišćava organizam.

Infracrvena kabina
U kabini s infracrvenim zrakama na temperaturi od 40 do 60°C tijelo se ravnomjerno zagrijava. Liječi bolesti poput psorijaze, potiče cirkulaciju i razgradnju štetnih tvari.

Turska kupelj
Hamam ili turska kupelj s niskom temperaturom od 45°C i visokim postotkom vlage od 90 posto jača imunitet, pročišćava epidermu koja postaje meka i nježna.
 
Rimska kupelj
Poznata i kao caldarium, s temperaturom od 45°C sprječava bolove u zglobovima, revitalizira i vlaži kožu te pročišćava dišne putove.

Kristina Ivčić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci