Samomasaža - lijek u vašim rukama

Dodir nas hrani jednako kao i hrana. Naša je potreba za dodirom iskonska, prirodna, a podražajem dodira u svaku poru svojeg tijela odašiljemo impulse koji stvaraju osjećaj užitka, opuštanja i ugode. Zato je masaža u ajurvedi neizostavna u ostvarivanju i održavanju zdravlja i ljepote...

Abhyanga, marma abhyanga, shirodhara, udvartana i shirobhyanga ajurvedske su masažne tehnike koje ne smijemo gledati okom zapadnog principa wellnessa, nego kao dio cjelovitog pogleda na zdrav život koji u dogovoru s ajurvedskim liječnikom treba uvrstiti u propisanu terapiju, osobito ako ste bolesni. No ako si želite pomoći u svakodnevnom životu i ako ste odlučili ići putem zdravlja – savjetujemo da probate samomasažu.

Prema svojim potrebama i stanju, u dogovoru s terapeutom ili liječnikom nabavite ulje za masažu i poslušajte njegove savjete o tome koji dio tijela i na koji način svakodnevno masirati. Ovisno o vašem stanju i potrebama, laganim pritiskom na marme, tj. energetske centre, možete oslobađati blokiranu energiju u tijelu i ostvarivati protok koji snažno djeluje na ljepotu i zdravlje. Samo desetak minuta dnevno, uz učinak toploga tuša ili kupke, otpremit će vas na put zadovoljstva s kojeg više nećete željeti silaziti.

Senka Kušer Mijić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci