Na hipnoterapiji bol mi je poručila što od mene želi

Danijela Radonić Bhandari, klinička hipnoterapeutkinja i trenerica hipnoterapije koja živi u Indiji podijelila je sa Sensom iskustvo koje ju je promijenilo i odredilo joj karijerni put

Akutni reumatoidni artritis

Iskustvo koje je promijenilo moj život i donijelo mi životno usmjerenje počelo je neizmjernom boli, a poslije se pretvorilo u golemu zahvalnost božanskoj ruci koja me vodila kroz to.

Preselivši se iz Kalkute u Delhi, nakon nepunih godinu dana braka i prilagođavanja novonastalim uvjetima života, dijagnosticiran mi je akutni reumatoidni artritis. Nisam se mogla kretati, pa čak ni ležati bez bola. Propisane su mi visoke doze steroida i injekcije metotreksata. Budući da sam završila medicinsku školu, a poslije i Institut alternativne medicine u Indiji, znala sam za neželjene učinke istih pa sam se zavjetovala sama sebi da neću unositi alopatske lijekove osim u slučaju životne opasnosti.

Dana je prestala podržavati svoju misiju u životu

Moj duhovni učitelj tada me je uputio jednom uspješnom kliničkom hipnoterapeutu u Delhiju. Već za vrijeme prve seanse počeli smo s desenzibilizacijom i oslobađanjem nagomilanih, potisnutih emocija koje su kao mjehurići šampanjca čekale da izlete iz mog sustava. Već u drugoj seansi prošla sam tehniku minimizacije u kojoj smo u mogućnosti mentalno se smanjiti i na staničnoj razini putovati kroz svaki dio svog tijela.

Našavši se u najbolnijem zglobu na desnom stopalu, ono što sam tamo zatekla bilo je apsolutno nestvarno i neprihvatljivo za moj svjesni, logički, analitički um, ali također i nešto što će vjerojatno odrediti put kojim sada idem i koji je na dobrobit svih. Zatekla sam svoje stanice koje su protestirale i mom umu dale jasnu poruku koja je glasila: Dana (to je moj nadimak) je prestala podržavati svoju misiju u životu pa smo mi odlučile prestati je podržavati. Tada mi je tek sinulo da su upravo zglobovi ti koji su podrška našem cjelokupnom sustavu.

Bilo mi je potrebno neko vrijeme da „probavim“ dobivenu informaciju. Svaka sljedeća seansa bila je otprilike sličnog intenziteta. Sve u svemu, za nekoliko tjedana krenula sam u svoje redovite šetnje, a ubrzo i u teretanu. Život se nastavio ondje gdje je stao prije nekoliko mjeseci, ali ovaj put obogaćen novim uvidima i mojom željom da ih podijelim s drugima kao budući terapeut kliničke hipnoterapije, što danas i jesam.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci