Lomi lomi masaža

Lomi lomi masaža potiče otpuštanje blokiranih emocija pa djeluje rasterećujuće i na psihu. Specifičnost masaže je u tome što se odvija uz havajsku glazbu, a terapeut se doima kao da pleše

Lomi na havajskom znači trljati, pritiskati. Riječ je o tradicionalnoj vještini iscjeljivanja kojom su se u Polineziji bavili odabrani pojedinci koji su znanje naslijedili od predaka. Lomi lomi je dugo bio čuvana tajna, a smatrao se i svetim jer se vjerovalo kako njegova iscjeljujuća moć proizlazi iz energetskih vibracija koje potječu od više sile. Nerijetko se pri takvoj masaži pribjegavalo i oblicima lagane hipnoze, usađujući klijentima osjećaj blagostanja.

Lomi lomi iscjelitelji vjerovali su da osobi koja je bolesna mogu prenijeti svoju vitalnu energiju. Zakon to, dakako, nije priznavao i tražio je od iscjelitelja da se prije prakse educiraju u području anatomije i masažnih tehnika. I danas se lomi lomi smatra energetskom tehnikom kojoj je cilj uspostava protoka energije blokiranog negativnim emocijama ili, primjerice, tenzijom mišića.

U Europi je lomi lomi lišen takvih konotacija i predstavlja oblik masaže koji ujedinjuje dugačke, polagane pokrete koje se izvode palcima, podlakticama, laktovima i zglobovima uz ritmično istezanje različitih skupina mišića. Pokreti su povezani u neprekidan ritmičan tok, što kod klijenata potiče otpuštanje blokiranih emocija pa i na psihu djeluje rasterećujuće. Specifičnost lomi lomi masaže je u tome što se odvija uz havajsku glazbu, a terapeut se doima kao da pleše. Budući da se terapeut vodi intuicijom, rijetko kad je jedna lomi lomi masaža identična drugoj.

Pritisci su nježni, no istovremeno dopiru duboko u mišiće, što klijentu pomaže da se opusti. Ova masaža uklanja stres i napetost, potiče pročišćavanje krvi i limfe i izbacivanje toksina i otpadnih nusprodukata iz tijela.

Iva Jerković

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci