Kako raditi s viskom

Jednostavan alat poput viska može nam pomoći da stupimo u kontakt sa svojom podsvijesti i dobijemo odgovore na važna pitanja. Evo kako raditi s viskom i kako ga primijeniti u svakodnevnim situacijama

Od prethistorije do danas

Moglo bi se reći da je radiestezija stara koliko i samo čovječanstvo. Na crtežima pronađenim u špiljama prethistorijskih ljudi jasno se uočavaju moguće prvobitne rašlje – štapovi koji su pomagali poglavarima i/ili vračevima plemena da pronađu najpogodniji smještaj, vodu i hranu. Egipatski svećenici su uz pomoć viska savjetovali one koji su im se obraćali za pomoć, usmjeravajući ih u za njih najpogodnija zanimanja.

Starogrčki zapisi iz 4000. godine pr. Kr. govore o prakticiranju radiestezije na Kreti, a pretpostavlja se i da se u pitijskom proročištu u Delfima upotrebljavao visak. Oko 2590. g. pr. Kr. u drevnoj su Kini posebno školovani carski službenici proučavali terene prije gradnje kako se nastambe ne bi gradile na mjestima djelovanja „zlih duhova koji donose bolest i nesreću“, ili su pak bili u potrazi za ležištima ruda, izvora vode i sakrivenih predmeta. I drugi nam primjeri iz prošlosti pokazuju široku primjenu radiestezije i njezine brojne dobrobiti.

Čitanje informacija iz 'božanske knjižnice'

Riječ „radiestezija“ može zvučati kao neka komplicirana vještina koju shvaća mali broj ljudi, a njome ovlada još manji. Radi se zapravo o sposobnosti koju u većoj ili manjoj mjeri ima svatko, a koja nam omogućuje da osjetimo zračenja – nešto poput šifriranih informacija. Naime, oko nas postoje zrake i zračenja koja ne možemo svjesno osjetiti uz pomoć pet osjetila (rengenske, infracrvene i ultraljubičaste zrake, radio i televizijske, radarske i kozmičke zrake), ali koje tijelo prepoznaje putem senzora koji su u njega ugrađeni (neki ih zovu šesto čulo ili osjet zračenja).

Objašnjenja takvih polja informacija nalazimo i u istočnjačkom terminu „akaša“ (eter ili sveprožimajući prostor) koji je na Zapad prenio psiholog Carl Gustav Jung u obliku pojma „kolektivno nesvjesno“, ali i u kvantnoj fizici kao „ujedinjeno polje“ (teorija za koju se smatra da ju je upravo prije smrti završio Nikola Tesla). Radiestezisti vjeruju da iz tog neograničenog polja informacija oko nas, s pomoću tijela kao senzora i radiestezijskih alata kao pojačala tih signala, možemo dobiti sve tražene informacije. Možda zvuči komplicirano, no zapravo je jednostavno – svi odgovori su u nama i našoj okolini, samo trebamo naučiti kako ih „uhvatiti“ i razumjeti.

Kad radiestezist drži visak ili rašlje u rukama, on na intuitivnoj odnosno podsvjesnoj razini „čita“ zračenja oko sebe, a njegovo tijelo reagira suptilnim pokretima koji uzrokuju pokretanje rašlji ili viska u određenom smjeru. Na taj način dobiva odgovor na postavljeno pitanje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci