Energetsko iscjeljivanje ljubimaca

Životinje ne mogu same odlučiti kojim će se metodama liječiti pa se oslanjaju na našu pomoć. Omogućite i njima tretmane energetskog iscjeljivanja koji olakšavaju i fizičke i psihičke boljke bez ikakvih nuspojava

Dodir znači život

Posljednjih godina odnos prema životinjama prilično se mijenja. S jedne strane, čini se da nikada nije bilo više ljubitelja životinja, njihovih zaštitnika i skrbnika, a s druge – šokiraju nas izvješća o velikom broju napuštenih, često i zlostavljanih životinja. Kao i u svemu ostalome, i tu se može primijetiti veliko raslojavanje u doživljavanju živih bića i odnosu prema njima.

Mnogi su čitatelji Sense na vlastitoj koži iskusili dobrobiti prirodnih načina iscjeljivanja, bioenergije, reikija ili raznih oblika masaže. Kako su životinje energetska bića te doživljavaju bol ili ugodu baš poput ljudi, nema razloga da se i njima ne pruži mogućnost da im se na sasvim prirodan, ugodan i prihvatljiv način popravi fizičko ili psihičko stanje.

Molitve za životinje

Tijekom gotovo cijele ljudske povijesti bilježi se postojanje iscjelitelja koji bi polaganjem ruku te određenim molitvama liječili životinje. Spontano polaganje ruku na bolno mjesto urođeno nam je, a u novije vrijeme dobrobiti dodira potkrijepljene su i znanstvenim istraživanjima. Vjerojatno vam je poznato da bebe mogu izgubiti volju za životom ako od majke ili neke druge bliske osobe ne dobivaju dovoljno nježnih dodira punih ljubavi. Jednako je tako s mladuncima životinja. Dodir je nužan za normalan fizički i emocionalni razvoj jer se, među ostalim, preko njega najlakše prenosi vitalna energija koja doslovno znači – život.

Energetsko iscjeljivanje životinja (animal healing) širok je pojam. Što sve obuhvaća? Prvo od čega se polazi u energetskom iscjeljivanju jest komunikacija sa životinjom. Pomoću tehnika koje su osmislili stručnjaci za komunikaciju sa životinjama i razvijene intuitivnosti terapeuta, životinjama se pristupa tako što ih se gleda (zamjećuju se fizičke karakteristike, stav, držanje, zdravstveno i energetsko stanje), sluša te, ovisno o slučaju, primaju i odašilju poruke na njima prihvatljiv način (mentalne slike, emocionalne reakcije…).

Što je energetsko iscjeljivanje životinja?

  • Prirodan način poboljšanja općeg stanja životinje
  • Ugodan tretman koji djeluje vrlo opuštajuće, čak i na vlasnika ako je prisutan
  • Nadopuna veterinarskom liječenju
  • Metoda kojom se može pomoći svim toplokrvnim životinjama (uključujući i male životinje poput ptica, zamoraca, hrčaka i sličnih)

Što nije?

  • Metoda dijagnostike
  • Zamjena za veterinarsko liječenje
  • Namijenjeno samo mačkama i psima
  • Dresura životinja

Razgovor s pacijentom

Nakon upoznavanja i „razgovora“ s pacijentom, primjenjuje se neka od tehnika iscjeljivanja ili njihova kombinacija, što ovisi o osobnoj preferenciji terapeuta, bolesti ili stanju koje se tretira te otvorenosti životinje za pojedine tehnike. Uglavnom je riječ o polaganju ruku direktno na tijelo životinje ili s određene udaljenosti (životinje također imaju sustav energetskih centara – čakri, kroz koje primaju vitalnu energiju) te masažama, a katkad se u tretmanima koristi i iscjeljujuća moć kristala te aromaterapije.

Dodir može varirati, od vrlo blagog i nježnog do masaže dubokih tkiva ili pritiska akupresurnih točaka. Sam tretman životinjama je vrlo ugodan. One su na neki način vodiči i partneri u liječenju te određuju trajanje i druge elemente tretmana, tako da je svaka seansa jedinstvena i prilagođena toj životinji i njenom trenutačnom stanju.

Traju od 15-ak minuta do sat vremena, a obično se radi jedan tretman tjedno u seriji od 5 - 6 tjedana. Kod akutnih bolesti tretmani su češći – preporučuje se raditi ih svaki drugi dan. Takvim se pristupom iscjeljivanju izravno dolazi do uzroka bolesti, čak i onda kada se uzrok ne može točno definirati veterinarskim pretragama, a među čimbenike koji donose napredak u liječenju spadaju i otvorenost i spremnost same ­životinje.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci