Ajurvedski savjet za Hrvate: manje mesa, više optimizma

Budući da ajurveda može tretirati mnoge bolesti koje su za klasičnu medicinu neizlječive, stječe se dojam da je svemoguća. Pitali smo dr. Swarnapurija, liječnika u ajurvedskom centru Ganesh u Zagrebu u čemu je ajurveda najjača

"Istina je da je ajurveda u mnogim područjima uspješnija od klasične medicine zato što u obzir uzima uzroke i cjelovito stanje organizma, uključujući um i osjećaje, a ne samo tjelesne simptome bolesti. Mnoge bolesti danas imaju psihosomatsko podrijetlo i tada se lako tretiraju jer u prvom redu utječemo na poremećaje u energiji.

No često mi dolaze ljudi s teškim bolestima, s tumorima, tražeći slamku spasa. Ajurveda takve bolesti teško liječi, no može olakšati tegobe i bolest učiniti podnošljivijom. Ne znamo zašto su neke bolesti neizlječive, možda je to stvar karme. No u ajurvedi to nije stvar slučaja. Drevni zapisi govore kolika je uspješnost u liječenju mnogih bolesti.

Svakako, mi ih možemo lako dijagnosticirati. Pulsnom dijagnostikom iskusni ajurvedski liječnik ne samo da može otkriti postoji li tumor negdje u tijelu nego već i sklonost određenih tkiva malignim bolestima. U toj fazi možemo savjetovati ljude kako promijeniti životne navike da bi izbjegli tešku bolest", kaže ovaj liječnik. Smatra kako bi u Hrvatskoj bilo manje bolesti kad bismo konzumirali manje mesa i kad bismo imali pozitivnije stajalište prema životu.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci