Žena inspiracija: Gordana Buljan Flander

Život je posvetila beskompromisnoj borbi za zaštitu najmlađih, a njezin Hrabri telefon nagradilo je Međunarodno udruženje za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece. Nama je govorila o sebi kao ženi, prijateljici, majci, vjernici i, naravno, psihologinji

"Ne vežem se za mjesta, vežem se za ljude. Za Dubrovnik, grad u kojem sam rođena, vežu me uspomene i ljudi koji su me odredili. U njemu sam završila osnovnu i srednju školu, tu je moj roditeljski dom. Oko mamina stola svako se ljeto i za svake božićne blagdane okupi cijela obitelj – moja i bratova. Ja dolazim iz Zagreba, brat iz Norveške. To je prilika da se naša djeca združe i zbliže, da razvijaju odnos i osjećaj pripadnosti.

gordanaIpak, osjećam da pripadam i Zagrebu u koji sam došla na studij, upoznala nove ljude, razvila duboka prijateljstva, ostvarila svoje ambicije, stvorila obitelj. Je li mi draži Dubrovnik ili Zagreb, ne mogu reći. Mislim da je najbolja kombinacija zimi Zagreb, ljeti Dubrovnik. Nije mi neprihvatljiva ni pomisao da bih mogla živjeti u nekom drugom gradu, pa i u inozemstvu, uz redovite posjete Dubrovniku i Zagrebu. Možda je to i moja želja…

Imam puno prijatelja iz djetinjstva s kojima i dalje održavam kontakte, makar se i ne uspijevamo viđati onoliko koliko bismo željeli. Boravak u Dubrovniku uvijek iskoristim za druženje s dragim ljudima koje znam još iz osnovne škole. Među njima su, primjerice, Ivica Prlender, intendant Dubrovačkih ljetnih igara, s kojim sam išla u gimnaziju, a poslije smo se nastavili družiti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje je on studirao povijest, a ja na katu iznad psihologiju. Danas se druže i naša djeca, dvostruki smo kumovi – ja sam krsna kuma njegovoj kćeri Juditi, a on krizmani kum mojoj kćeri Ivani.

Dugo traje i moje prijateljstvo s Lucijanom Šentijom Leoni, profesoricom talijanskoga na Ekonomskom fakultetu u Dubrovniku, koja za mene i moju obitelj u Dubrovniku kuha divne večere. S tim ljudima uvijek imam o čemu razgovarati, rado odemo zajedno i na kupanje i na predstave i na obiteljska druženja.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci