Žao mi je što nisam prije naučila govoriti istinu

Autorica bestselera "Jedi, moli, voli", Elizabeth Gilbert, zaintrigirala je javnost knjigom o pravom značenju spoznaje svog životnog poziva i svrhe. U jednom razgovoru pred publikom nedavno je to ponovo učinila, iskreno odgovorivši na pitanje zbog čega se najviše kaje...

Julia Roberts u filmu Jedi, moli, voli, snimljenom prema romanu Elizabeth Gilbert

Julia Roberts u filmu Jedi, moli, voli, snimljenom prema romanu Elizabeth Gilbert

Gostujući kod Oprah Winfrey u specijalnoj emisiji "The Life You Want Weekend Tour", slavna spisateljica Elizabeth Gilbert dijelila je s publikom važne životne lekcije. U jednom trenutku netko iz publike pitao ju je za čim najviše žali, na što je oštroumno i iskreno odgovorila: "Žalim što prije nisam naučila govoriti istinu", rekla je i dodala: "To je bilo veliko i teško za mene, i još uvijek radim na tome."

Naime, Elizabeth je priznala kako je čitavo djetinjstvo, adolescenciju, pa i mladost govorila ljudima ono što bi mislila da žele čuti. "Pitali bi me nešto, i ja odgovor ne bih tražila u sebi, već bih pogledala u oči onoga tko mi je postavio pitanje i pomislila 'Što ti želiš da ti ja kažem?'. Onda bih to dala kao odgovor. To me je uvalilo u dosta neprilika".

Razlog takvog ponašanja veoma je jednostavan: svi želimo biti dragi drugima. "Godinama nisam odbijala ljude niti sam im govorila istinu jer nisam željela da me ne vole, da se naljute na mene ili budu razočarani."

Kada je konačno naučila reći "ne" ljudima, Elizabeth kaže da se dogodilo upravo ono čega se i pribojavala - ljudi su se razočarali i nisu je voljeli kao prije. "I to je u redu", kaže, "te ljude pustite i ostanete okruženi onima koji mogu živjeti u istini zajedno s vama. Ostalima recite zbogom".

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci