Zakon privlačenja na društvenim mrežama: Dobro se dobrim vraća

Sa samo nekoliko jednostavnih koraka možete osigurati da vam društvene mreže podižu raspoloženje umjesto da vas preplave negativnošću

Iako vam se sviđa biti u kontaktu s drugim ljudima putem društvenih mreža, osjećate li katkada da vas one opterećuju jer se na njima često može naći i mnogo negativnosti? Andrea Schulman, koja godinama proučava zakon privlačenja te vodi blog Raise Your Vibration Today, predlaže sedam jednostavnih strategija za služenje društvenim mrežama kojima ćete zakon privlačenja okrenuti u svoju korist te se zaštititi od negativnosti.

Promislite o onome što objavljujete – već i negativna misao koja se rodi u vašem umu ima magnetsku moć; zamislite koliko ona raste kad se zapiše te prezentira desecima, čak i stotinama ljudi. Što je veći broj ljudi s kojima dijelite negativnu misao, to je jača njezina snaga privlačenja negativnosti u vaš život. Stoga vam je i te kako u interesu da ste vrlo selektivni kad se oglašavate na društvenim mrežama. Iako je katkad vrlo primamljivo društvene mreže iskoristiti kao ispusni ventil, time se samo privlači još više onoga što ne želite.

Promislite o "prijateljima" i "sljedbenicima" – svakome se u newsfeedu i/ili porukama ukazuje barem jedna osoba koja je vječno ljutita, zabrinuta, uspaničena, koja nekog ili nešto ne podnosi ili čak mrzi. Morate imati na umu da ta osoba vjerojatno nije svjesna negativnosti koje time uzrokuje i sebi i drugima. Ipak, ako vas osjećaj samilosti (jer je tako neosviještena) ne može zaštititi od njezine negativnosti, odabirom opcije unfollow poštedite se njezinih postova u svom newsfeedu. Negativne poruke jednostavno ignorirajte.

Dodajte inspirativne sadržaje – uz uklanjanje negativnih sadržaja, dodajte pozitivne: stranice i osobe koje su vam zanimljive, zabavne i inspirativne.

Proberite stranice koje pratite – proučite svoj likes popis i uklonite stranice koje vam zatrpavaju feed oglasima ili stvarima koje vas (više) ne zanimaju, koje vas rastužuju i uznemiravaju ili su vam postale dosadne.

Širite ljubav – kad vas neki post, video, slika, citat… oraspoloži i razveseli, to pokažite lajkanjem, komentiranjem i/ili dijeljenjem. Kada podupirete pozitivne postove, zakon privlačenja inspirira njihove autore da stvaraju još više takvih sadržaja, a dodatni im je poticaj što vide da za njih dobivaju lajkove. Usto, zauzvrat će iskazivati potporu vašim postovima: dobivate ono što dajete.

Nipošto ne hranite trolove – katkad je teško odoljeti uključivanju u raspravu na društvenim mrežama. Uhvatite se kako čitate komentare, a jedan od njih vam digne tlak jer vrijeđa vaša uvjerenja ili je toliko nesuvisao i/ili nepismen da njegovom autoru jednostavno morate dati do znanja da je totalni kreten. Suzdržite se jer time ćete samo privući još uvredljivije komentare i još više trolova jer oni se hrane negativnim reakcijama drugih ljudi.

Napravite stanku – koliko god da volite visiti na društvenim mrežama, preporučljivo je povremeno napraviti stanku od tjedan-dva, pogotovo ako vas sadržaji počnu iritirati. Slobodno vrijeme ispunite nečim zabavnim. Možda se neugodno iznenadite kad ustanovite koliko vam vremena pojedu društvene mreže, pogotovo ako u njima baš i ne uživate – a to vrijeme mogli biste iskoristiti za nešto što će vas razveseliti i usrećiti.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci