Svim ženama koje su bile u nezdravoj vezi...

Mnogo je žena bilo u nezdravoj vezi. Mnoge su još uvijek u takvim vezama, a razlog te odluke mnogima je isti - strah. Ovo je jedna takva priča. Priča žene koja je ipak pronašla snagu i rekla “odlazim“. Neka vas njezine riječi nadahnu i potaknu da nikada ne zaboravite svoju vrijednost...

Hoću li ikada ponovno biti normalna?

Veza nas treba činiti sretnima. Trebamo se osjećati sigurno i ugodno. Ali nažalost nisu sve veze takve. Ja sam bila u nezdravoj vezi i svakog sam se dana pitala hoću li ikada uspjeti nastaviti dalje. Hoću li ikada ponovno biti normalna?

Ostala sam u vezi s osobom koja nije bila dobra za mene. Nisam ga mogla zaboraviti. Znala sam da je loš za mene, ali me bilo previše strah otići od njega.

Sramila sam se što ništa ne poduzimam, ali sam bila preslaba da se zauzmem za sebe.

Potpuno protrnem pri samoj pomisli na to kako bi moj život izgledao da sam ostala s njim.

Izgubila sam samopouzdanje

Bila sam poput marionete kojom upravljaju ruke pogrešne osobe. Donosio je sve odluke u moje ime i govorio što moram činiti. Izgubila sam vlastitu vrijednost i kontrolu nad svojim životom. Bila sam preslaba i previše uplašena da se zauzmem za sebe i borim.

Mislila sam da nije takav

Neprestano sam si govorila da osoba s kojom sam izabrala biti ne može biti toliko pogrešna za mene. Mislila sam da će se promijeniti. Nažalost, nije.

Nikad ga zapravo nisam poznavala

Čekala sam i čekala ne bih li upoznala njegovo pravo lice. Očekivala sam da će ono biti sasvim drugačije od onoga koje mi je pokazivao. “Možda mu treba više vremena“, mislila sam. Ali taj neugodan čovjek, bilo je njegovo pravo lice.

Zbog njega sam u svakoga sumnjala

Uvjerila sam se da su svi muškarci poput njega. Nisam nikome dopuštala da uđe u moj život jer sam vjerovala da će biti jednako loš. Nikada nisam govorila o svojim problemima, čak ni svojim prijateljima, vjerujući da sam ja za sve kriva. Pretvarala sam se da je moja veza nešto najbolje što mi se ikad dogodilo, a zapravo sam bila nesretna.

Bio je opsjednut sobom

Pružila sam mu svu moguću ljubav, a nisam ju nikada dobila. Nikada se nije nasmijao kada bi me vidio, nikada me nije zagrlio od radosti. Djelovalo je kao da mu nije stalo do nikoga osim do samoga sebe. Kao da sam bila sama dok sam zapravo bila s njim.

Umanjivao je druge kako bi se osjećao važnije

Osoba s kojom sam izlazila željela je da joj se svi dive. Osjećaj nadmoći davao mu je dojam da je kralj svijeta. Kada je umanjivao druge, osjećao je važno. Uvijek je imao potrebu šefovati ljudima.

Manipulirao je sa mnom, a ja sam mu to dopustila

Kad god bi mi učinio nešto loše, ja sam vjerovala da to zaslužujem. Nisam mu se suprotstavila čak ni onda kada sam znala da mi laže u lice. Preuzela sam krivicu za sve što bi se dogodilo i prihvatila sam nepravdu. On je želio biti jedina osoba u mojem životu. Pokazivao je ljubomoru za sve što sam činila, prema svim ljudima s kojima sam razgovarala, čak i prema ljudima kojima bih uputila osmijeh. Vrijeđao me na različite načine ako bi mi se slučajno obratio neki muškarac. Vjerovala sam da sam za sve sama kriva, pa sam se promijenila. Postala sam osoba koja je on želio da budem. Svojim me manipulacijama pretvorio u bezdušnu osobu. Izgubila sam životnu radost.

30 znakova emocionalnog zlostavljanja - prepoznajte ih na vrijeme

Ali, nikada nisam bila snažnija

Prekid s njim najhrabrija je što sam ikad učinila. Postala sam snažna osoba koja se ne boji. Sada me ništa ne može zaustaviti. Shvatila sam da moram biti iskrena prema sebi, bez obzira na ono što drugi kažu. Pronašla sam snage boriti se sa svojim strahovima i zauzeti se za sebe.

Vratila sam se u normalu. Vratila sam svoju radost, svoj vedar karakter i ponovno počela zbijati šale koje nasmijavaju sve oko mene. Moji su prijatelji presretni da sam opet svoja.

Osjećam se slobodno i ponosna sam na sebe. Moje me iskustvo naučilo da sam prava Super žena. Naučila sam se voljeti i nikada se više neću dati sputavati.

Izvor: healthfoodsoul.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci