Što je potrebno za uspjeh u korporaciji a da pritom ostanete normalni?

Ovo ćete možda zadnje očekivati!

Potrebno je samo pet stvari:

  • raditi kao da radite za sebe
  • raditi na sebi i stalno učiti
  • biti timski igrač
  • održati visoku razinu etike
  • istinski slušati i biti fer prema ljudima − čak i onda kad oni nisu fer prema vama.

To je tajna uspjeha, čak i u korporaciji. Možda će vam zvučati čudno da tako možete napraviti karijeru u korporaciji jer većina ljudi zamišlja nezdravu sredinu, igre moći, loše odnose i spletkarenja. Ima istine i u tome, ali istinski uspjeh u svim oblastima, pa i u ovoj, dolazi uglavnom iz iskrenih namjera i sklada sa sobom. Uspjeh se može doživjeti samo ako je postignut u skladu s vlastitim vrijednostima.

Jedino ako zaista čujete ljude, korektni ste prema njima, timski igrate, radite kao za sebe i konstantno učite, možete održati visoke etičke standarde, dovoljno brzo napredovati i možda čak u nekom trenutku odlučiti izaći iz korporacije i pokrenuti svoj biznis. Kada dođe vrijeme, hrabro ćete napustiti korporaciju, ali s dovoljno kapitala i iskustva da možete ostvariti svoje snove! Samo ako ste naučili raditi, kad razumijete ljude, odnosno, svoje klijente, i ako vas prati dobar glas, možete uspjeti kao poduzetnik.

Ako je vaš san dočekati mirovinu u korporaciji, ali kao generalni direktor ili član upravnoga odbora, i u tom slučaju morate sve vrijeme raditi kao za sebe. Da biste opstali toliko dugo u korporacijama, u današnje vrijeme morate imati sjajan imidž i vrlo malo griješiti. Dobar glas brzo se širi, a loš još brže. Zato je važno da budete ispravni, puno radite, istinski slušate i pametno birate! Birajte pravi trenutak za promjenu, pravu tvrtku, prave ljude, pravi izazov i prave bitke koje možete dobiti. Život može biti lijep ako imamo dobar pristup, a posao je velik i važan segment našeg života.

Nataša Kažić, autorica knjige 'Kako uspeti u korporaciji i ostati normalan'

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci