Savjet za nezaposlene: Kako da poslodavac izabere baš vas...

Među velikim brojem nezaposlenih teško se izdvojiti iz mase da bi potencijalni poslodavac na razgovor pozvao baš vas

Kako biste bili bliže tom cilju, kreirajte svoju web stranicu koja će naglasiti vaša stručna iskustva i dostignuća. Naime, prema zaključku ankete crnogorskog internetskog davatelja usluga Domain.me, provedene na 300 osoba koje rade u službama ljudskih resursa i redovito zapošljavaju, osobna web stranica kandidatu daje konkurentsku prednost.

Gotovo 40 posto ispitanika odgovorilo je da bi posao prije dali osobi koja ima web stranicu nego kandidatu s istim kvalifikacijama, bez nje. Istraživanje je, također, pokazalo da na ovaj način izražavate svoju kreativnost, inovativnost, praktično marketinško znanje, pa čak i vodstvo.

Za to ne trebate biti ni programer ni dizajner, dovoljno je malo računalnog znanja da jednostavno i besplatno napravite vlastitu stranicu. Na online platformama za izradu web stranica prema odabranim predlošcima (npr. WordPress i Wix) predstavite sebe klasičnim životopisom, interaktivnim linkovima vezanim uz vaš rad ili obrazovanje, volonterskim i neprofitnim aktivnostima, portfeljem te eventualnim nagradama i priznanjima.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci