Produhovljeni glumac: Kako o životu razmišlja Keanu Reeves

Pročitajte nekoliko izjava slavnog američkog glumca Keanua Reevesa koje daju uvid u njegov produhovljeni način razmišljanja

Puno tragedija u životu

Keanu Reeves rođen je 2. rujna 1964. u Bejrutu u Libanonu, a odrastao je u Torontu. Prvu zapaženu ulogu ostvario je u filmu Na obali rijeke, a komedija Bill & Ted's Excellent Adventure i njen nastavak Bill & Ted's Bogus Journey, donijele su mi veliko priznanje. Na dojmljivom popisu filmova kojima je ostvario velike uspjehe su i akcijski film Brzima, Matrix i njegovi nastavci te Moj privatni Idaho.

Ovaj 54-godišnjak je doživio puno više tragedija nego što bi se to očekivalo od filmske zvijezde. Kad je imao tri godine, njegov je otac napustio obitelj. Ostali su u kontaktu nekoliko godina, ali nakon razvoda i seoba iz grada u grad, izgubili su kontakt. Keanu je pohađao četiri različite srednje škole i borio se s disleksijom koja mu je otežavala učenje. Naposljetku je napustio školu bez svjedodžbe, no danas je veliki ljubitelj čitanja.

Kad je imao 23 godine, njegov najbolji prijatelj River Phoenix umro je od predoziranja drogom. Keanu je o njemu rekao: "Bio je izuzetno ljudsko biće i glumac. Jako dobro smo se slagali i nedostaje mi. Često mislim na njega."

Godine 1998. Keanu je upoznao glumicu Jennifer Syme i to je bila ljubav na prvi pogled. Iduće godine ona je zatrudnjela i par je trebao dobiti djevojčicu, ali dijete je rođeno mrtvo. Shrvani tragedijom, Keanu i Jennifer su prekinuli vezu, a ona je 18 mjeseci kasnije poginula u automobilskoj nesreći.

No, unatoč svim nedaćama i tragedijama kroz koje je u životu prošao, Keanu Reeves nastavlja izvanredno glumiti i nadahnjivati svojom strašću, a njegove izjave govore o tome da razmišlja dublje od većine hollywoodskih glumaca.

"Poznavanje zakona uzroka i posljedice, poznatog kao karma, temeljni je ključ za razumijevanje načina na koji stvaraš svoj svijet, djelima svog tijela, govora i uma. Kad stvarno razumiješ karmu, onda shvaćaš da si ti odgovoran za sve u svom životu. Nevjerojatno je osnažujuće znati da je budućnost u tvojim rukama."

"Tuga mijenja oblik, ali nikada ne prestaje."

"Uvijek je divno upoznavati žene, s tajnovitošću i radošću i dubinom. Uspijete li nasmijati ženu, vidjet ćete nešto najljepše što postoji na Božjoj zemlji."

"Dobar izlazak je kada su žena i muškarac jedno s drugim i sve na svijetu postane dobro."

"Uvijek ću biti zaljubljen u ljubav."

"Kad se ne osjećam slobodno i ne mogu raditi ono što želim, idem protiv toga."

"Pozitivna energija donosi dobre osjećaje, a mračna energija često znači štetu. Ali destrukcija u mračnoj energiji je i suptilan aspekt stvaranja, baš kao što šumski požar ima i svoje dobre strane. Ponekad su neprijatelji naši najbolji učitelji jer ljudi mogu učiti iz svojih pogrešaka. Destrukcija ponekad znači ponovno rađanje."

"Ponekad je najteže postići jednostavne stvari."

"Sanjam o danu kada ću hodati ulicom i slušati ljude kako razgovaraju o moralu, održivosti i filozofiji, umjesto o Kardashianima."

"Nitko odavde neće izvući živu glavu, stoga uživajte u životu i ne ponašajte se kao da ćete dobiti drugu priliku."

"U ljubavi uvijek ima i malo ludila. Ali i u ludilu ima nešto razuma."

"Čak i kad je suočena s tragedijom, snažna osoba može napredovati. Što god da se događa u tvom životu, ti to možeš nadići. Život je vrijedan življenja."

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci