Priče za djecu predškolce

Prije nego što ugasite svjetlo u spavaćoj sobi, pročitajte svojem mališanu nekoliko redaka. San s takvim uvodom zasigurno će biti ljepši. Evo koje mi priče za djecu preporučujemo i čemu ih one uče

1. Zbirka slikovnica Petra, Aline de Pétigny (nakladnik Forum)
Odaberite jednu od slikovnica iz kompleta: Petra ne želi poći na spavanje; Petra se priprema za Božić; Petra i njezin čudesni svijet… I naučite svojeg mališana da je vrijeme za opuštanje bolje provesti uz knjigu nego uz igračke.

2. Zbirka slikovnica Medvjedići, Stan i Jan Berenstain (Algoritam)

Iz serijala o mami Medvjedić te Seki i Braci vaše će dijete s lakoćom naučiti neka pravila bontona, kako se zabaviti samo dok je stariji brat u školi, ali i kako razlikovati zdravu hranu od nezdrave…

3. Zbirka slikovnica Zvrčko i Mljac, Holly Hobbie (Algoritam)
Serijal o životu prijatelja Zvrčka i Mljacka u izmišljenom Šljukinu Gnijezdu opisuje Zvrčkove avanture i Mljackova putovanja u egzotične krajeve… Vaše će dijete naprosto poželjeti nekamo otputovati!

4. Pale sam na svijetu, Jens Sigsgaard (naklada Katarina Zrinska)
Ova knjiga na kojoj su odrasle generacije pomoći će vam da djetetu objasnite kako je čovjek, prije svega, društveno stvorenje i kako mu ni sve blago ovoga svijeta ne može nadomjestiti prijatelje.

5. Pričice iz vesele šume, skupina autora, (Naklada Ljevak)

U ovim zanimljivim slikovnicama naći ćete pregršt ideja za igru i razgovor s djecom. Svaka pričica potiče dijete na učenje, promišljanje o načinima rješavanja problema i stvaranje. Knjige su prilagođene različitim uzrastima.

6. Patuljkova učionica, Ivanka Borovac (Mozaik knjiga)
Vježbe pamćenja i koncentracije za igru i učenje predškolske dobi: pitalice, tražilice, spajalice i slagalice za male glavice i vješte ručice. Crtanjem i rješavanjem zadataka razvijaju se zapažanje i koncentracija.

7. Učim slova s Hlapićem, Suzana Kijuk, (Egmont)
Učenje s Hlapićem je zabavno – uputite dijete kako da oboji označena polja, spoji točkice slijedeći brojevne nizove i ispiše slova ponavljajući iscrtane oblike… Tako ćete ga pripremiti za prve školske dane.

8. Kaja i patuljak Neću, Denisa Marasović (FoMa)
Simboličke slikovnice namijenjene su djeci od 4 do 8 godina i velika su podrška roditeljima i stručnjacima koji žele pomoći djeci da u području čitanja iskažu sve svoje mogućnosti. Uz knjigu je priložen CD.

9. Maca papučarica, Ela Peroci, (Mozaik knjiga)
„Kol’ko posla, kol’ko posla…“, kaže Maca papučarica svake večeri kad vidi dječje šlapice i cipelice razbacane po predsobljima. Ova knjiga uči djecu da se ne pospremaju samo igračke nego i osobne stvari.

10. Ježeva kućica, Branko Ćopić (Naša djeca)

Legendarna poema-basna o ježiću koji odlazi na večeru u lijin brlog. Djeca se, na primjeru Ježurke koji više voli svoj skromni dom nego sve dvorce svijeta, uče skromnosti i kako biti zadovoljan onim što imaš.

Carmen Zurl

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci