Ostanite romantični i u vrijeme karantene

Parovi diljem svijeta suočeni su s istim problemom, zahvaljujući koronavirusu. Kad vaš omiljeni restoran prihvaća samo narudžbe za van, vaš omiljeni kafić je zatvoren i svako kulturno i društveno događanje otkazano, ponestaje ideja što raditi kod kuće. No, ne dopustite da vam to pokvari odnos i romantične osjećaje...

Vanjske okolnosti su takve kakve jesu, a na nama je s koliko kreativnosti se s njima nosimo. Najbolja druženja kod kuće su ona koja vam omogućuju da se povežete na smisleni način i učite nove stvari jedno o drugome. Evo par takvih ideja:

Kulinarski dvoboj

Pronađite recept koji vam se oboma sviđa, pripremite dva mjesta za pripremu hrane, sve potrebne sastojke, odredite vremenski rok i započnite natjecanje - tko će bolje pripremiti isto jelo. Poslije, naravno, može uslijediti večera uz svijeće i dijeljenje kulinarskih tajni.

Testovi osobnosti

Na internetu možete potražiti testove osobnosti, riješiti ih svatko za sebe pa usporediti rezultate. Možda saznate nešto jedno o drugome što ranije niste znali. Ako vaš odnos trenutno nije u najboljoj fazi, pokušajte odgovoriti na test s 36 pitanja New York Timesa za koji tvrde da budi iskru i ljubavne osjećaje.

Kampiranje

Probudite dijete u sebi! Od jastuka, deka i komada namještaja napravite utvrdu ili postavite šator u dnevnom boravku, ako ga imate. Unutar svog skrovišta možete zamišljati da ste usred divljine prirode, pričati ili čitati priče, jesti sendviče i piti kavu iz termosice.

Uređenje doma

Ovo je dobar trenutak da obavite sitne popravke ili uredite nešto u domu što ste odgađali, na primjer postavljanje polica ili bojanje zidova. Takve će vas aktivnosti zbližiti a mogu biti i zabavne. Nakon obavljenog posla nagradite se ručkom iz dostave.

Planiranje putovanja

Prije ili kasnije karantena će završiti, a život će se vratiti svom uobičajenom tijeku i moći ćete nekamo otputovati. Sada je vrijeme da se posvetite planiranju, na internetu potražite destinacije koje biste voljeli posjetiti, zapišite u kojim biste hotelima mogli spavati, koje znamenitosti biste voljeli posjetiti... Maštajte kako će vaše putovanje izgledati.

Koncert

Koncerti uživo su trenutno otkazani ali možete naći snimke koncerata vaših omiljenih izvođača i napraviti atmosferu kao da ste tamo. Naravno, potrebno je malo mašte i kreativnosti.

Piknik

Za ovaj romantičan izlet nije vam potreban sprej protiv komaraca. Treba vam samo veći ručnik ili deka, košara s hranom i pićem, a možda i neka društvena igra.

Slušajte knjigu

Umjesto da svatko čita svoju knjigu, zašto ne biste zajedno poslušali audio knjigu koja vam se oboma sviđa, a potom razgovarali o njoj. Aplikacija Total Boox jedna je od mnogih koja nudi stotinjak tisuća knjiga na nekoliko jezika.

Meditirajte zajedno

Ovo je idealno vrijeme da budete prisutni u sadašnjosti i osvijestite svoje misli i osjećaje. Pretvorite svoj dom u meditativnu oazu na nekoliko sati ili cijeli dan. Možete vježbati jogu, prakticirati vježbe disanja koje usklađuju duh i tijelo i meditirati, a potom uživati uz čaj i zdrave grickalice.


Izvor: www.elitedaily.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci