Neno Ljubić: Knjige koje su jako utjecale na mene i koje bih svakako preporučio vama

Nenu Ljubića, autora knjiga i tekstova o ljubavi i drevnoj havajskoj duhovnoj tehnici ho'oponopono te poznatog blogera pitali smo koje su mu knjige najdraže

"Pa rekao bih da su mi posebno drage knjige Carlosa Castanede. One su imale veliki utjecaj na mene i ostavile su značajan trag u mom životu. Nekoliko godina prakticirao sam stvari iz tih knjiga i puno naučio, a ponajviše kako se nositi sa samovažnošću.

Mi trošimo jako puno energije na održavanje i prezentaciju svog identiteta, položaja u društvu, zvanja i znanja bilo kakve vrste, zapravo svake uloge koju u određenom trenutku života živimo. To radimo kroz samovažnost. Put ratnika živi se na način vrebanja sebe i prepoznavanja suludog rasipanja osobne energije kroz svoju agresivnost i predatorsku svijest. Definitivno bih svakomu preporučio njegove knjige i to sve po redu!

Druga knjiga, koja na žalost još nije prevedena u nas, zove se "Spiritual Enlightenment: The Damnedest Thing", autora Jed McKenne. Autor u ovoj knjizi relativizira sva takozvana učenja i vraća nas u suštinu – a to je da je sve u nama i da je ključ prosvjetljenja, odnosno sreće, u otpuštanju svih podataka i sveg tobožnjeg znanja. Ova knjiga značila je veliku prekretnicu u jednom trenutku mog život i pomogla mi da osvijestim i otpustim upravo onu istu samovažnost protiv koje sam se dugo godina borio.

Preporučujem i fenomenalnu knjigu Vishena Lakhianija "Kod iznimnog uma", koju sam imao čast i prevesti. Ta knjiga govori o navikama i rutinama, te mnoštvu pravila koja nas sputavaju da živimo kako bismo htjeli. Nudi i mnoštvo recepata i praksi koji će nam pomoći to sve otpustiti.

"Zagrobni život Billyja Fingersa", autorice Annie Kagan, sjajna je knjiga koja govori o tome što se događa kad umremo. U njoj autoričin brat, Billy Fingers, prenosi svoje putovanje u Beskonačnost nakon što je nastradao u prometnoj nesreći. Knjiga je vrlo specifična i ruši nekoliko stereotipa koje imamo o toj temi. Svakako preporučujem."

Neno Ljubić o svojim iskustvima piše na svom Facebook profilu “Neno Ljubić”, na Facebook stranici “Nenad Ljubić”, te na internet stranici "www.nenadljubic.com”, a na YouTube profilu "Nenad Ljubić" vodi emisije u živo "Iscjeljivanje Ljubavlju live", svakog petka u 19 sati. Također prevodi video isječke koji se mogu pronaći na njegovom YouTube profilu “Neno.Ljubić”

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci