Mihaela Devescovi: 10 stvari koje me pokreću

Najpoznatija predstavnica raw pokreta u Hrvatskoj, Mihaela Devescovi, strast prema sirovojedstvu pretvorila je u životni poziv i sada uspješno vodi radionice i piše knjige s raw receptima. Kao velika ljubiteljica slatkog, osmislila je brojne slastice u kojima svatko od nas može uživati bez imalo grižnje savjesti zbog lošeg utjecaja šećera na tijelo. Otkrila nam je što još blagotvorno djeluje na njeno zdravlje...

1. Zahvalnost
Zahvalna sam na prekrasnoj obitelji, poslu koji volim i novim prijateljstvima. Smatram kako zahvalnost pomaže osvijestiti sve dobro što nam život donosi, zato svakodnevno vodim i dnevnik u koji zapisujem sve ono na čemu sam zahvalna, kao pozitivan uvod u novi dan.

2. Novi svijet sirovog
Stalno istražujem nove sastojke za sirove torte i druga fina jela. Mašta me ponekad odvede do nevjerojatnih kombinacija pa spajam nespojivo, a katkada sam baš kao profesor Baltazar. Ujesen volim raditi namaze i sušiti krekere, drage su mi pizze, razni umaci od rajčica i ostalog povrća kojima prelijem špagete od tikvica. U zadnje vrijeme često u smoothiejima konzumiram protein graška u prahu, a u salatama volim proklijalu heljdu s povrćem. Kao proteinski dodatak, u napitke i salate ubacujem konopljine i chia sjemenke.

3. Vrijeme s djecom
Ponosna sam na sina i kćer koji izrastaju u kvalitetne mlade ljude. Naše je vrijeme puno smijeha i sreće, uljepšavaju mi svaki dan i oni su moje najveće postignuće i blagoslov, čine me sretnijom i potpunijom.
 
4. Mudrosti bake
Od malih nogu moja draga baka uvijek je bila važna osoba u mom životu i otkrivanju svijeta. Od nje sam uvijek dobivala zagrljaj utjehe, koristan savjet i pravu lavinu ljubavi.
 
Mihaela5. Zdravo jutro
Jutro počinjem meditacijom. Ti, samo moji trenuci jako su mi važni jer bistre misli i istovremeno su izvor novih ideja. Slijedi doručak koji nikad ne preskačem, a on se uglavnom sastoji od svježeg voća ili nekog smoothieja - voćnog ili povrtnog. Kad mi je potrebna detoksikacija, biram onaj od zelenog lisnatog povrća.

6. Putovanja
Volim otkrivati nove svjetove, običaje, hranu, a sa svakog putovanja ponesem i neko novo iskustvo i inspiraciju. Ta su iskustva neprocjenjiva i savršeno hrane nutrinu. Još sam pod dojmom Barcelone koju sam posjetila s obitelji i uživala u njihovim sirovim specijalitetima, umjetnosti i prirodnim ljepotama.

7. Dijeljenje znanja
Oduvijek sam voljela slatko pa sam zato s posebnim veseljem i entuzijazmom pripremala recepte za svoju knjigu Slatke strasti. Uskoro započinjem pisati treću knjigu recepata, a svaku od napisanih knjiga doživljavam kao svoje malo blago, riznicu u koju dodajem nove, još neispričane okuse i mirise. Novi projekti su mi izvor velikog veselja. Uživam na radionicama sirove hrane koje vodim jer je to prilika da podijelim, ali i steknem nova znanja od svojih polaznika. Zajedno stvaramo nove kreacije, degustiramo i puno se smijemo.

8. Prijatelji
Prijatelji su neizostavan dio mog života, uz njih rastem i razvijam se. Bez obzira na to idemo li na neki koncert, izlet ili jednostavno mudrujemo uz neki fini smoothie, uvijek se veselim susretu s njima.

9. Prirodna kozmetika
Koristim isključivo organske proizvode za njegu jer sam svjesna da sve što nanesemo na kožu u nju ulazi u roku od nekoliko minuta. Zato za svoje tijelo biram ekstra djevičansko kokosovo ulje i kakao maslac.

10. Osobni razvoj
Rad na sebi za mene je važan pa čitam knjige, razmišljam o danas i sutra, osvještavam očekivanja od same sebe i drugih te nastojim postati još boljom osobom.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci