Knjige za djecu školarce

Razigrane stranice knjiga za djecu školske dobi imaju zadaću pobuditi njihov istraživački duh, razbuktati im maštu i kreativnost, naučiti ih prepoznati dobro i loše, proširiti im rječnik

Zar baš moram u školu?, Sanja Pilić (Mozaik knjiga)
Iz ovih kratkih priča za djecu koja su tek naučila čitati, ali im škola možda baš nije „legla“, autorica donosi niz ideja kako prihvatiti školski program kroz zabavu i smijeh te prvašićima otkriva čari školovanja.

Koko u Parizu, Ivan Kušan (Alfa)
U serijalu priča o Koku, dječaku koji se redovito nađe u situaciji da se mora ponašati poput detektiva, Kušan, u maniri Connana Doylea, uvodi djecu u svijet krimi-romana gdje su ona efikasnija od pravih detektiva.

Serijal knjiga o Paulini P., Sanja Polak, (Mozaik knjiga)
U dva dnevnika Pauline P. i romanu Pobuna Pauline P. autorica Sanja Polak na način blizak pučkoškolcima opisuje probleme s kojima se susreću pri odrastanju i nudi rješenja za njihove probleme.

Dnevnik jednog čudovišta, Zora Dirnbach (Profil)
Vedra djevojčica gađa vojnike rotkvicama i ne shvaća da je rat ovladao njezinim gradom. No ljepote djetinjstva i humor pobjeđuju sivilo i ružnoću, pa knjiga i djecu i odrasle podsjeća što mir znači za obitelj.

Moj djed astronaut, Branka Primorac (Naklada Ljevak)
Zbirka šaljivih priča koje djed pripovijeda unuku Luki. Dječak ne zna bi li vjerovao djedovim nevjerojatnim pričama, ali želi da su istinite. Njegova sumnja potiče djeda na nove i nove, sve fantastičnije priče.

Mitologija – Bozi, junaci i čudovišta drevne Grčke, Dugald A. Steer (Planetopija)
Kako su stvoreni bogovi, čudovišta i mitske zvijeri, a kako ljudi? Tko su vladari Olimpa? Zašto je Pandora otvorila kutiju? Zašto je Mida zamrzio zlato i može li se to dogoditi današnjem neopreznom pohlepnom putniku?

Pet i pol minuta do zvona, Melita Rundek (Profil)
Zbirka pripovijetki govori o problemima odrastanja – prvoj ljubavi, pušenju, drogi, alkoholu… Junake opasnosti vrebaju sa svih strana, ali ipak „prežive“ pubertet i dočekaju zvono za kraj nastave.

Pirati, John Matthews (Planetopija)
Crnobradi, kapetan Kidd i Anne Bonny oživljavaju slike zakopanog blaga i brodova koji bježe od strašnog Veselog Rogera. Otkrijte piratski život – od strogih pravila ponašanja do kazni za prekršitelje.

Serijal slavnog Luca Bessona o Arthuru (Algoritam)
Arthur ima 10 godina, puno briga i nikakve pomoći otkad su ga prezaposleni roditelji poslali k baki, dragoj ženi u svojim problemima. Stoga Arthur s prijateljima Selenijom i Betamachem kreće u avanture.

Pisma Eli, skupina autora (Profil)
„Ovu su knjigu pisala djeca djeci jer su odrasli pogriješili“, rekao je jedan osmogodišnjak. Autori su pisali izmišljenoj djevojčici, koja može biti bilo čija kći. Kupnjom knjige pomažete djeci zaraženoj virusom HIV-a.

Carmen Zurl

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci