Keanu Reeves potajno financira dječje bolnice

Keanu Reeves ima reputaciju dobrog dečka u Hollywoodu. Ovaj 54-godišnji glumac svijetu je poznat po ulozi u filmu Matrix i po svojim humanitarnim donacijama. Ono što mnogi njegovi obožavatelji ne znaju je da on već više od 10 godina vodi privatnu fondaciju koja pomaže dječjim bolnicama u istraživanju lijeka protiv raka...

Ovaj talentirani Kanađanin plemenitog srca nije imao puno sreće u životu. Otac ga je ostavio kad je bio mali, upoznao je ljubav svoga života, glumicu Jennifer Syme koja je zatrudnjela, no u 8. mjesecu trudnoće rodila je mrtvu kćer, nakon čega im se svijet srušio. Taj je gubitak ostao stajati između njih dvoje, te se zbog toga njihova veza raspala.

Jennifer je poginula u automobilskoj nesreći 19 mjeseci nakon što su se ona i Keanu razišli. On je tako izgubio svoju posljednju ljubav, svoju najbolju prijateljicu i kćer.

Njegov način da pomogne svijetu

Nakon toga njegova mlađa sestra Kim razboljela se od leukemije, s kojom se bori i danas. Unatoč slavi i bogatstvu, Keanua stalno nešto tjera da sve više daje drugima. Zbog toga je tajno osnovao fondaciju za rak, da bi pomogao sestri i svima onima kojima je pomoć potrebna.

"Imam privatnu fondaciju koja djeluje pet, šest godina i podržava nekoliko dječjih bolnica i istraživanju za lijek protiv raka," izjavio je za Ladies Home Journal. "Ne vežem svoje ime uz to, samo omogućujem fondaciji da radi ono što radi."

Nije želio ni da fondacija govori o tome u medijima. Za njega je to jednostavno način da pomogne svijetu, bez obzira znaju ljudi za to ili ne.

Izvor: www.disclose.tv

Produhovljeni glumac: Kako o životu razmišlja Keanu Reeves

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci