Jim Carrey: Tajna života

Američki glumac Jim Carrey 17. siječnja proslavio je 58. rođendan. Ovako on tumači smisao života i njegovu tajnu...

"Moja duša nije ograničena mojim tijelom. Moje tijelo se nalazi u neograničenosti moje duše.

Često govorim kako bih volio da ljudi ostvare sve svoje snove o bogatstvu i slavi, kako bi vidjeli da u tome neće naći ispunjenje. Mogu to reći iz iskustva, učinak koji imate na druge najvrjednija je valuta koja postoji. Jer sve što steknete u životu će istrunuti, raspasti se, a sve što ostane od vas će biti - ono što je u vašem srcu.

Mi nismo avatari koje kreiramo. Mi nismo filmske slike, mi smo svjetlost koja blista, sve ostalo su dim i ogledala koji zbunjuju, ali nisu stvarni.

Naše oči nisu samo gledatelji, one su i projektori koji preko slike stavljaju drugu priču, onu koju mi stalno vidimo ispred sebe. Strah piše scenarij za tu priču. Strah igra ulogu u vašem životu ali vi odlučujete koliko veliku ulogu. Možete provesti cijeli život zamišljajući duhove, brinući o budućnosti, ali sve što će ikada biti jest - ono što se događa ovdje. A odluke koje donosimo u ovom trenutku temelje se ili na ljubavi, ili na strahu.

Mnogi od nas odabiru put straha prerušenog u praktičnost, a ono što istinski želimo, čini nam se nemoguće, izvan našeg dosega i smiješno, pa se nikada ne usudimo zatražiti Svemir.

Ja kažem – možete to tražiti od Svemira.

Život se ne događa vama, život se događa za vas. Moje mišljenje je da je stvar u tome da dopustite Svemiru da zna što želite, i da ulažete napore u tom smjeru, a otpustite očekivanje o tome kako će se to dogoditi.

Dajte šansu vjeri. Ne religiji, već vjeri. Ne nadi, već vjeri. Ja ne vjerujem u nadu, ona je prosjak. Nada korača kroz vatru, a vjera je preskače. Vi ste spremni i sposobni činiti prekrasne stvari u ovom svijetu, i danas imate samo dva izbora – ljubav ili strah. Odaberite ljubav i nikada ne dopustite strahu da preobrazi vaše zaigrano srce."

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci