Jadranka Boban Pejić nam je otkrila svoje omiljeno štivo

Vodeća stručnjakinja za prirodnu prehranu, osnivačica zagrebačke ustanove Makronova i direktorica tvrtke Biovega obožava čitati, a ovo su naslovi koji je zaokupljaju u posljednje vrijeme...

Knjige transformiraju moj život od ranog djetinjstva

Obožavam čitati, to mi je najdraža aktivnost u slobodno vrijeme. Od ranog djetinjstva moj život neprestano obogaćuju i transformiraju knjige. One kojima se uvijek rado vraćam su Čovjekovo traganje za smislom Viktora Frankla te Tao mede Pooha Benjamina Hoffa. I jedna i druga, na potpuno različite načine, vraćaju nas suštini života, ljepoti i uzvišenosti malih stvari te jačaju važnost poniznosti i uzvišenosti u isto vrijeme.

Upravo sam završila čitanje knjige Izgubljene veze autora Johanna Harija. Ako postoji knjiga koju je nužno i važno pročitati upravo u ovo vrijeme izazova i krize, to je ova knjiga. Sjajan osvrt na razne predrasude i zablude koje imamo o depresiji i anksioznosti, uz osobnu priču i iskustva drugih ljudi, ali i brojne intervjue sa znanstvenicima i istraživačima. S dobrim razlogom je svjetski bestseler.

Preporučujem i čitanje filozofskih djela. Izvrsne su mi Meditacije Marka Aurelija, a jedan od mojih omiljenih autora je i Thich Nhat Hanh, vijetnamski zen-budistički redovnik i mirovni aktivist.  

Od autora suvremene književnosti svakako preporučujem Elif Shafak, Carlosa Ruiza Zafóna, Amosa Oza, Kazua Ishigura, Elenu Ferrante.

Izuzetno sam zahvalna zbog toga što sam i sama autorica. Ne postoji bolji osjećaj od onoga kad znate da ste pozitivno utjecali na život drugih ljudi. Moje su knjige kuharice, namijenjene svima koji se žele zdravije hraniti i drago mi je kada dobijem povratnu informaciju da su nekome pomogle. Svakako mi je najdraže kada mi ljudi kažu da su prema mojim kuharicama za bebe i djecu hranili vlastito dijete te u tome vidjeli pozitivan utjecaj.

Nosite li knjigu u sebi i vjerujete li da imate što poručiti, nemojte odustati. U isto vrijeme, pisanje mora biti nešto bez čega ne možete živjeti, baš kao i čitanje!

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci