Ingrid Divković: Šarmantno i oštro pero koje vas je osvojilo

Nakon prve knjige J..e li vas ego? koja je pronašla put do srca mnogih čitatelja, knjižarama trenutačno vlada druga, Knjiga za divlju ženu, knjiga utjehe i ljubavi, autorice koja piše i svoj blog. Njezino je štivo omiljeno i cijenjeno među tragačima životnog smisla, sreće, aktivnog života i onima koji žele naučiti više o kreativnom pisanju. Upoznajte je i inspirirajte se njenom pričom, pročitajte što je oblikovalo ovu tridesetjednogodišnjakinju te koje su njene najveće ljubavi...

J..e li vas ego - najčitanija knjiga u 2015.

Jedna žena, desna polutka sanjara, lijeva polutka borca – tim je riječima sebe opisala naša mlada književnica Ingrid Divković. Ova diplomirana profesorica hrvatskog jezika te književnosti i filozofije svoj je životni poziv pronašla u pisanju. Njeno je pero šarmantno, oštro, lucidno i puno života, a šira ga je publika imala priliku upoznati kroz knjigu J..e li vas ego?.

„Nakon završenog fakulteta, godina traženja i nenalaženja posla u struci, pod utjecajem snažnih emocija i nekog neopipljivog unutarnjeg poriva, čak i inata, vratila mi se želja koja je u meni tinjala još od tinejdžerskih dana. Vratila mi se želja za pisanjem, i to jača nego ikada. U toj je želji i u toj emociji nastala moja prva knjiga“, opisuje Ingrid trenutak kada je sve u njoj počelo govoriti da priču iz glave prenese na papir. Knjigu je napisala u ljeto 2013. godine, u roku od 13 dana, bez ikakvih očekivanja, ne sluteći kakvo će joj samo životno putovanje donijeti „gospodin Ego“.

Na tim je listovima sadržano sve ono što se u njoj nakupljalo godinama, jak, životni opis osjećaja hladnih ruku ega, koji je doticao i poslovne i ljubavne pore njenog života. Knjiga je u 2015. godini proglašena najčitanijom i najprodavanijom knjigom iz područja publicistike u Hrvatskoj. Može li bolje od toga? Ingrid svakako može.

Ako si željela, zašto nisi probala? Tko te držao?

U međuvremenu je pokrenula svoj blog na kojemu piše životne priče iz svog kuta gledanja, tekstove koji nas mogu trgnuti iz letargije i podsjetiti na to koliko je život lijep. A ponekad je to upravo ono što nam treba. Njen je blog i mjesto gdje oni koji se žele okušati u avanturi kreativnog pisanja mogu dobiti motivaciju i potrebno znanje. Ingrid Divković postala je i jedan od samo devet sretnika koji ove godine pišu pod sponzorstvom akcije Coca-Cola Bloggers Network Adria koja potiče i sponzorira samostalno vođenje blogova.

„Volim promjene, izazove, volim rast, upoznavanje sebe u različitim uvjetima i u različitim kulturama. Uvijek se vodim time da se ne želim jednoga dana probuditi i upitati se: ‘Ako si željela, zašto nisi probala? Tko te držao?’“, opisuje tako Ingrid svoj poriv i ljubav prema putovanjima. Proteklih godinu dana sa svojim partnerom Daliborom i labradorom Maxom provela je na dalekim Tenerifima. Otok vječnog ljeta pružio joj je mir, uživanje u beskonačno dugim šetnjama impozantnom prirodom, priliku za čitanje, pisanje, učenje, rast... No divlja žena u njoj ponovo se javila i Ingrid se vratila u rodnu Rijeku. Za sebe kaže da je građanin svijeta i kako joj nije važno gdje joj je trenutačno prebivalište.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci