Helena Malogorski: Moj prvi obrok u danu je zeleni sok

Mlada Instagram blogerica Helena Malogorski uživa u zdravom načinu življenja i sirovoj hrani koje promovira na svom profilu @helenarawandstyle, koji ima više od 30.000 pratitelja. Upitali smo Helenu kako obično izgleda njen radni dan i što najradije jede...

Helena, kako obično izgleda vaš dan?

Ako nisam na putu, uglavnom se budim oko 6:30 i dan započinjem čašom tople vode i sokom od limuna. Treniram 30-45 minuta, nakon čega se spremam za posao. Odlazim u obiteljsku firmu gdje poslovni dan započinjemo sastankom i raspodjelom zadataka. Radno vrijeme je varijabilno, i svaki dan se razlikuje od ostalih, ovisno o obavezama.

Kako je prehrana nešto što uvelike utječe na moju radnu energiju, ogromna je prednost što sve zdrave obroke mogu pripremiti u kuhinji na radnom mjestu, tako da je prilagođena mom načinu života. Predvečer je rezervirana za društveni život, pa je to obično odlazak u kino, na večeru ili piće s prijateljima. Navečer volim pročitati neku dobru knjigu ili vrijeme provodim na internetu.

Što najradije jedete u ljetnim mjesecima?

Moja prehrana je jednaka tijekom cijele godine, jedina razlika je što u ljetnim mjesecima imam tu sreću da konzumiram potpuno prirodno voće i povrće iz maminog vrta, što smatram pravim luksuzom jer je danas zaista rijetkost pronaći netretirane namirnice, unatoč tome što su okarakterizirane kao organske.

Što se samih obroka tiče, nastojim se držati pravilnog kombiniranja namirnica - što znači da uglavnom ne miješam ugljikohidrate i proteine, te rijetko večeram nakon 20 sati.

Prvi obrok je uvijek zeleni sok, koji se sastoji od voća, samoniklog bilja, zelenog lisnatog povrća, spiruline i još ponekih dodataka. Ručak je uvijek salata uz kombinaciju ugljikohidrata, a večera su proteinske namirnice, također uz salatu. Nakon toga obično popijem proteinski shake od konoplje, chia sjemenki, indijskih oraha... Ja sam više proljetni i jesenski tip, vrućine mi pretjerano ne odgovaraju, pa mi je sirovi način prehrane idealan za ljetne dane.

Helenu Malogorski, osim na Instagramu, možete pratiti i i na Facebook stranici Blendologia&Gen te na njenom YouTube kanalu Blendologia Croatia. Zajedno s majkom vodi tvrtku Gen koja se bavi prodajom samoniklog, jestivog bilja i biljnih dodataka prehrani, te vodi projekt Blendologia čija je svrha educiranje o sirovoj prehrani.

Pripremila Snježana Krčmar

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci