Ella Woodward: Moj slatki uspjeh s gorkim početkom

Zdrava hrana, uz veliku pomoć blogova čiji autori o njoj pišu, posljednjih godina doživljava procvat. Fotografije i recepti koje objavljuju potiču nas da i sami promijenimo svoje navike, usavršimo kulinarske vještine te na jednostavan i fin način preuzmemo brigu o svom zdravlju. U Velikoj Britaniji svojim inspirativnim receptima, blogom i knjigama u tome prednjači 24-godišnja Ella Woodward. Oko sebe okuplja sve koji su u potrazi za cjelovitom i finom hranom, a u prvi plan stavlja – prehranu na bazi bilja

Mlada Engleskinja Ella Woodward preko svog bloga Deliciously Ella i Instagram profila za kratko vrijeme osvojila je virtualni gastrosvijet receptima na bazi bilja, a ubrzo je postala i jedna od najprepoznatljivijih osoba zdravog životnog stila u Velikoj Britaniji. Njezin blog i Instagram profil prati više od milijun ljudi, što nije neobično jer su fotografije njezinih recepata oličenje zdravlja i ljepote života.

Uzela svoje zdravlje u ruke. I kuhaču

No, početak tog inspirativnog stila života nije bio nimalo ružičast jer Ellina priča o uspjehu započela je teškom bolesti koja joj je dijagnosticirana 2011. godine. Nakon što joj je postavljena dijagnoza sindroma posturalne tahikardije našla se u situaciji da i do 16 sati dnevno provodi u krevetu s nepravilnim radom srca, u kroničnim bolovima i s želučanim tegobama. Nakon neuspjele konvencionalne terapije, odlučila je preuzeti stvar u svoje ruke i pokušati prehranom promijeniti svoje stanje.

Tako je nastao blog Deliciously Ella (www.deliciouslyella.com) iz kojega su s vremenom izašle knjige recepata Deliciously Ella i Deliciously Ella Every Day. U njezinom kuhanju najzanimljivije su kombinacije sastojaka na biljnoj bazi – svježeg voća i povrća na nov i maštovit način. Ove ukusne kreacije preobratit će i okorjele ovisnike o šećeru i nezdravoj hrani u majstore kada je riječ o brizi za vlastito zdravlje.

Vegetarijanski curry

ella knjigaElline knjige Deliciously Ella i Deliciously Ella Every Day mogu se nabaviti na www.amazon.co.uk ella

Zbog bolesti ste u potpunosti promijenili svoj način prehrane. Možete li savjetovati kako započeti s promjenama?
Važno je krenuti polagano kako bi novi način prehrane postao prirodan dio svakodnevne rutine, a na kraju i života. Ako na početku unesemo samo jednu promjenu, to je sjajan prvi korak. Na primjer, porcija voća ili povrća učinit će razliku. Također, ukusni batat ili guacamole umak prija uz svako jelo koje inače jedete, a njih je lako pripremiti. Jutarnji smoothie također je odličan način da započnete dan jer vas usmjerava na pravi put, a ostatak dana tijelo će puniti hranjivim sastojcima i energijom. Male promjene svakog tjedna tijekom nekoliko mjeseci dat će sjajne rezultate, a da se pritom nećete osjećati napeto i preopterećeno.

Ellina superbrza zobena kaša

Je li bilo teško uvesti promjene?
Bilo mi je teško sve promijeniti preko noći i to ne bih preporučila svima, međutim, za mene je ta promjena bila neophodna i morala sam se u potpunosti posvetiti novom stilu života. Nekad sam bila pravi ovisnik o slatkišima pa mi nije bilo jednostavno izbaciti stare navike, ali svakim danom postajalo je sve lakše. Danas svoju potrebu za slatkišima zadovoljavam sirovim browniejima te datuljama punjenima maslacem od lješnjaka.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci