Dječja vizualizacija za uspavljivanje

Erica Golub, dizajnerica dječjih igračaka (za Fisher-Price, Disney, Mattel...), učiteljica dječje joge i majka dvoje djece osmislila je prekrasno, meditativno uspavljivanje uz pomoć vizualizacije. Iskušajte ga sa svojim mališanima

Rijetki su roditelji koji nikad nisu iskusili probleme s uspavljivanjem djeteta. Da bi što brže i lakše uspavali dijete, mnogi se služe brojnim trikovima; od čitanja bajki i pjevanja pjesmica do uspavljivanja zvukovima sušila za kosu.

Erica Golub, dizajnerica dječjih igračaka (za Fisher-Price, Disney, Mattel...), učiteljica dječje joge i majka dvoje djece osmislila je prekrasno, meditativno uspavljivanje uz pomoć vizualizacije. Iskušajte ga sa svojim mališanima:

Ušuškajte se u krevet i lezite na leđa. Položite ruke na trbuh i zatvorite oči.
Pretvarajte se da je vaš trbuh balon. Kada udišete, osjetite kako se vaš trbuh - balon, pod vašim rukama napuhuje. A kada izdišete, osjetite kako zrak napušta „balon“. Ponovite nekoliko puta, puneći i prazneći „balon“ zrakom.

Pri sljedećem udahu, napunite „balon“ sa svim dnevnim brigama ili željama pa ga s izdahom pošaljite da odleti visoko u noćno nebo. Ponovite ovaj postupak nekoliko puta sa svakim udahom, gledajući kako se nebo ispunjava vašim balonima. Primijetite detalje, kakvi su baloni, jesu li veliki ili mali, kojih su boja, kako plove prema zvijezdama... Primjerite kako lete sve dalje i dalje, sve dok ne nestanu. I sve dok djetetu ne poželite slatke snove.

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci