Dirljivo pismo oca kćeri o njezinom budućem suprugu

Američki psiholog Kelly M. Flanagan objavio je dirljivo pismo svojoj kćeri na svome blogu. To je pismo u kratkom vremenu obišlo svijet i potaknulo brojne roditelje da razmisle kako odgajaju djecu i koje ih vrijednosti uče. Na kraju pisma psiholog je dodao kako želi da ga pročitaju i žene (ali i muškarci) diljem svijeta kako bi shvatili da je njihova vrijednost i snaga u njima samima, a ne u načinu na koji ih drugi doživljavaju...

Draga moja djevojčice,

Nedavno smo tvoja majka i ja pretraživali Google. Negdje na pola tipkanja našeg pitanja, Google je ponudio popis najpopularnijih pojmova i pitanja koji se pretražuju. Na samom vrhu popisa bilo je pitanje: "Kako ga držati zainteresiranim".

To me iznenadilo. Pregledao sam bezbroj tekstova o tome kako biti seksi, kada ga voditi na sendvič, a kada na pivo i što raditi da bi se on osjećao pametnije i superiornije.

I naljutio sam se.

Malena, nije, nije bio i nikada neće biti tvoj posao da ga "držiš zainteresiranim".

Draga moja, tvoj jedini zadatak je da znaš duboko u sebi – u tom nepoljuljanom mjestu koje nije zbunjeno odbijanjem, gubitkom i egom – da si ti vrijedna interesa. I ako se uvijek budeš mogla sjetiti da je i svatko drugi vrijedan interesa, bitka tvog života će biti najvećim dijelom osvojena. Ali o tome drugi put.

Ako možeš tako vjerovati u sebe, bit ćeš privlačna u najvažnijem smislu te riječi: privući ćeš pažnju dječaka koji je sposoban sam sebe zainteresirati i koji će željeti provesti svoj život investirajući svoje interese u tebe.

Draga moja, želim ti pričati o dječaku kojeg nema potrebe držati zainteresiranim, jer on zna da si ti vrijedna interesa.

Nije mi važno drži li laktove na stolu dok jede – dok god svoje oči drži na tvom nosiću dok se smiješ. I ne može te prestati gledati.

Nije mi važno ako ne može igrati golf sa mnom – dok god se može igrati s djecom koju ćeš mu podariti i na sve divne i frustrirajuće načine otkrivati da su ista kao ti.

Nije mi važno ako ne juri za novcem – dok god prati svoje srce, ono će ga voditi ka tebi.

Nije mi važno je li jak – dok god ti daje prostora da pokazuješ snagu koju imaš u svom srcu.

Uopće mi nije važno za koga glasuje – dok god tebi svakodnevno ukazuje čast i poštovanje u kući i svom srcu.

Nije mi važno koje je boje kože – dok god platno vaših života boji bojama strpljenja, požrtvovanja, ranjivosti i nježnosti.

Nije mi važno ako je odgajan u ovoj ili onoj religiji, ili ni u jednoj religiji – dok god je odgajan da cijeni ono što je sveto i da zna da je takav svaki trenutak života i svaki trenutak života s tobom.

I na kraju, ako naiđeš na takvog muškarca i on i ja nemamo ništa zajedničko, bit će nam zajednička najvažnija stvar:

TI.

Jer, na kraju, draga moja, jedina stvar koja je potrebna da bi ga 'držala zainteresiranom' si ti.

Tvoj vječno zainteresiran muškarac,

Tata

Izvor: drkellyflanagan.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci