Daniell Koepke: Što sam naučila od života

Daniell Koepke mlada je američka spisateljica, studentica psihologije i osnivačica pokreta I.A.M. (Međunarodni pokret prihvaćanja) čiji je cilj podupirati prihvaćanje sebe, jačanje psihe i liječenje rana iz prošlosti. Potaknuta teškim trenucima, naučila je kako pronaći unutarnju snagu...

Daniell je pokret osnovala 2009. godine dok se liječila od poremećaja u prehrani, a prvotna želja bila joj je širenje javne svijesti o takvim poremećajima te promicanje pozitivnog stava prema vlastitom tijelu.

Nakon što je na internetskoj stranici Tumblr pokrenula blog, odlučila je proširiti djelovanje pokreta na pomaganje ljudima da prebrode bilo kakav osobni problem, pružajući im ohrabrenje i potporu kako bi osvijestili da nisu sami i dobili potvrdu da njihovi problemi nisu sramotni. Osim toga, osigurani su im i razni alati za samopomoć i lakše nošenje s osobnim problemima.

Donosimo vam kratak tekstić ove mlade žene koja će svojim inspirativnim riječima sigurno pronaći put i do vašeg srca.

Naučila sam

Ako sam išta naučila od života, to je da nas ponekad najmračnija vremena mogu dovesti do najsvjetlijih mjesta.

Naučila sam da nas najotrovniji pojedinci mogu naučiti najvažnije lekcije, da nam najbolnije borbe donose najvažniji osobni rast i da nam najteži gubitci prijateljstava ili ljubavi samo stvaraju prostor za najdivnije ljude koji tek trebaju doći.

Naučila sam da ono što u određenom trenutku djeluje kao prokletstvo, može biti najveći blagoslov i da je ono što djeluje kao kraj puta, tek otkriće da nam je namijenjen neki drugi put.

Naučila sam da bez obzira koliko se beznadno osjećamo i koliko užasno neka situacija djeluje, ne smijemo odustati. Moramo nastaviti dalje. Čak i kada je zastrašujuće, čak i kada mislimo da više nemamo snage, moramo se podići i nastaviti naprijed.

To s čime se trenutno borimo, to će proći, a mi ćemo preživjeti. Stigli smo već tako daleko. Možemo izdržati i sve ostalo što tek slijedi.

Više o Daniell i njezinom pokretu možete vidjeti ovdje.

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci