Daniell Koepke: Otpusti život koji si mogla imati

Ponekad se suočeni s teškim situacijama i neplaniranim životnim prekretnicama osjećamo poraženo. No bijeg u svijet tuge i povlačenje u sebe nikada nisu rješenje problema. Jedino što možemo napraviti jest ustati, obrisati prašinu sa svoga ramena i nastaviti hrabro u nove životne pobjede. Donosimo vam tople riječi ohrabrenja mlade Daniell Koepke…

Moraš otpustiti život koji si mogla imati.

Život koji bi živjela da nisi donijela određene odluke. Život koji bi se dogodio da nisi pustila određene ljude blizu sebe ili da nisi bila na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Želja da stvari budu drugačije i samoosuđivanje zbog pogrešaka koje si učinila neće promijeniti sadašnje okolnosti. To se dogodilo i sada si ovdje. I to je u redu. Ti ćeš biti u redu.

Tvoj život nije završio – samo će biti drukčiji. Drukčije ne mora značiti loše. To samo znači da ćeš morati biti kreativnija u vođenju brige o sebi. To znači da ćeš morati pronaći malo drugačije načine na koje ćeš prolaziti kroz svijet i ulaziti u odnose s drugima.

Ponekad, to znači da ćeš pronaći novu snagu; snagu koja će postati tvoja sigurnost uz pomoću koje ćeš otvoriti nova vrata. Vrata koja vode do novih strasti, prijateljstava i veza. Vrata zbog kojih ćeš se nasmijati starim sumnjama u prilagodljivost života – sumnjama u vlastite sposobnosti.

Ne možeš promijeniti prošlost, ali možeš odlučivati o svojoj sadašnjosti. Tvoja priča još nije završila. Možda ćeš se susresti s boli i poteškoćama, ali uvijek postoje načini na koje svoje vrijeme možeš učiniti značajnim i vrijednim. Možda će ti trebati neko vrijeme, i možda će ti to predstavljati izazov, ali svjetlost je sve bliža.

Uvijek postoji način. Budi sigurna.

Daniell Koepke. Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci