Bruce Lipton: Kako sam od ljubavnog katastrofičara postao čovjek koji živi medeni mjesec svaki dan

Dr. Bruce Lipton prepričava kako je, kroz jedno potresno iskustvo, shvatio da ne može iskusiti ljubav druge osobe prije nego što zavoli sebe....

"Ne mogu biti s tobom... ti si previše potrebit"

Pozdrav, dragi prijatelji, kulturni kreativci i tražitelji gdje god bili, ljubav je u zraku, točnije u polju.

Do svoje četrdesete godine, ja sam sastavio tužan popis svojih propalih odnosa, zbog kojega sam vjerovao da je ljubav književna izmišljotina, fantazija ovjekovječena u Hollywoodu. No, bez obzira na to, budući da mi je nedostajalo to fiktivno iskustvo, nisam odustao jer sam osjećao da "trebam" nastaviti potragu za ljubavnom vezom.

Sredinom 80-ih godina, našao sam se na Karipskom otočju, s prekrasnim, dobro plaćenim poslom, živio sam u fenomenalnoj vili s bazenom na privatnoj plaži s pogledom na zalazak sunca. Mogao sam poslati najfantastičniji poziv tipa: "Hej, dođi se družiti sa mnom u mojoj karipskoj vili". Pokušao sam par puta i nije upalilo, ali nisam odustajao.

Jednoga dana, u jedriličarskom klubu, upoznao sam ljupku ženu koja je plovila karipskim otočjem s prijateljima. Ručali smo, popili nekoliko pića i ja sam, pun nade, iznio svoj fantastični poziv. Nakon nekoliko trenutaka tišine, pogledala me u oči i rekla: "Ne mogu biti s tobom... ti si previše potrebit". Iako me njen odgovor u sekundi ostavio bez daha, iskreno sam rekao: "Hvala ti, to mi je trebalo!"

Čarobna preobrazba

Hodajući plažom prema kući, razmišljao sam o njenom odgovoru koji me potresao. Previše potrebit? Zdrav sam, imam novca, sjajan posao, živim u divnoj vili. Iznova i iznova sam mislio: "Zašto ne mogu biti sretan sa svim divnim stvarima koje već imam?" Umjesto oplakivanja onoga što nemam, počeo sam usmjeravati svoju pažnju na zahvalnost zbog "darova" koje sam već imao.

Uskoro sam bio toliko zaokupljen uživanjem u svom životu da mi više nije nedostajala partnerica. U procesu se dogodilo nešto čarobno. Počeo sam voljeti sebe. Prije toga, kada bih ugledao sebe u ogledalu, kroz glavu bi mi prolazio niz mana. To su bili moji podsvjesni programi koji su me sabotirali, a stekao sam ih u djetinjstvu koje je bilo daleko od savršenog. Uskoro sam mogao pogledati svoj odraz u zrcalu i cijeniti pozitivne osobine koje sam stekao u životu.

Reprogramiranje podsvjesnih uvjerenja

U procesu reprogramiranja svojih podsvjesnih uvjerenja, zamjenjujući negativne programe pozitivnim afirmacijama, doživio sam čarobnu preobrazbu. Kada sam naučio voljeti sebe, moj život se čarobno preobrazio od čistilišta do raja na zemlji.

Zanimljivo je to da se u mom životu, otkada nisam osjećao potrebu za suprugom, pojavilo mnogo divnih potencijalnih supruga. Uspjeh ove preobrazbe okrunjen je 20-godišnjim iskustvom medenog mjeseca s mojom životnom partnericom, Margaret.

Ljubav ili ovisnost?

Lekcija koju sam dobio je vrlo duboka. Da bismo iskusili ljubav u ovom svijetu, prvo moramo mi sami biti ljubav. U suprotnom, naše su veze ovisničke. Ovisimo o tome da nam druga osoba daje ljubav koju tražimo. Zanimljivo je da, u programima promjene uvjerenja u kojima sam sudjelovao, između 80 i 90 posto sudionika nema pozitivan rezultat uvjerenja "Ja volim sebe."

Želim vam svima da možete stati ispred zrcala bez kritika upućenih sebi, i iskreno si reći: "Volim sebe." Kada vaše energetsko polje vibrira na frekvenciji ljubavi, kroz skladnu rezonancu, naći ćete se uronjeni u svijet mira, sklada i naravno, ljubavi.

Izvor: www.brucelipton.com

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci