Besplatan psihološki e-priručnik za lakše nošenje s trenutnom situacijom

Kako se nositi sa situacijom prouzrokovanom pandemijom koronavirusa, što je normalno osjećati a što nije, kako djeci olakšati boravak u karanteni, kako planirati budućnost i druge praktične savjete pronađite u besplatnoj e-knjizi psihologinje Andreje Bubić

Naklada Slap objavila je e-knjigu psihologinje Andreje Bubić „Kako se nositi sa situacijom prouzrokovanom pandemijom koronavirusne bolesti (COVID-19)?“ koja vama i vašim obiteljima može pomoći u lakšem nošenju s novonastalom situacijom.

Knjiga je dostupna u on-line izdanju na mrežnoj stranici Naklade Slap, odnosno podstranici #Ostanidoma i ČITAJ

knjiga koronaKnjiga se sastoji od dva dijela: u prvom je opisano zašto u ovom razdoblju pojačano doživljavamo neugodne emocije poput straha, tjeskobe, panike i tuge te zašto se ponekad ponašamo "iracionalno". Također, u ovom je dijelu objašnjeno zašto nije dobro stalno se usmjeravati na informacije o trenutnoj zdravstvenoj ili najavljenoj ekonomskoj krizi, zašto ne smijemo stigmatizirati zaražene ili osobe u samoizolaciji kao i to zbog čega nam pretjerano planiranje budućnosti u uvjetima u kojima živimo može donijeti više štete nego koristi.

Najvažnije od svega, u prvom poglavlju čitatelji mogu naučiti da su u „nenormalnim“ situacijama svi osjećaji normalni te da njihova iracionalnost, ako se ovih dana ponekad javlja, nije odraz njihovih kognitivnih sposobnosti ili zdravog razuma, već vrlo logična i očekivana posljedica preplavljujućih emocija koje doživljavaju.

Nakon ovog, više teorijskog dijela, u drugom su dijelu knjige sadržani i objašnjeni konkretni savjeti koji mogu pomoći u lakšem nošenju s krizom. Također, navedene su i glavne smjernice koje mogu pomoći u pružanju podrške djeci u lakšem nošenju s pandemijom.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci