Amanda Seyfried: Možeš li se liječiti, liječi se!

Psihička je tegoba poput bilo koje druge i bez stigmatiziranja treba prihvatiti njeno liječenje, ističe glumica Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Nikad se ne ustručavajući otvoreno govoriti o svemu, pa i svome mentalnom zdravlju, glumica Amanda Seyfried u svom je posljednjem intervjuu, onom za časopis Allure, opisala i svoju 11 godina dugu borbu s opsesivno-kompulzivnim poremećajem te progovorila o stigmi vezanoj uz traženje pomoći i liječenju duševnih bolesti:

amandaMislila sam da imam tumor na mozgu

"Da, uzimam Lexapro i nikad se neću skinuti s njega. Na njemu sam od 19. godine, dakle 11 godina. Na najnižoj sam dozi. Mentalnu bolest ljudi guraju u drugu kategoriju [od ostalih bolesti], no ne mislim da ona to jest. Treba je uzeti ozbiljno kao bilo što drugo. Mentalnu se bolest ne vidi: ona nema masu, to nije cista. Ali tu je. Zašto je morate dokazati? Ako je možete liječiti, liječite je.

Osjećala sam tešku tjeskobu vezanu uz svoje zdravlje koja je dolazila od opsesivno-kompulzivnog poremećaja i mislila sam da imam tumor na mozgu. Otišla sam na magnentnu rezonancu i neurolog me uputio psihijatru. Kako postajem starija, tako se prilično smanjuju moje kompulzivne misli i strahovi. Spoznaja da mnogi od mojih strahova nemaju uporište u stvarnosti doista pomaže." 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Preporučujemo

Ostali članci