Alicia Keys: Bez trunke šminke

Jedno fotografiranje za časopis Vanity Fair glazbenoj divi okrenulo je život i ona je pokrenula pravu malu revoluciju – no make up trend te dokazala da se istinska ljepota krije upravo u malim nesavršenostima koje nas čine posebnima

U današnje vrijeme, velika većina teško si dopušta bilo kakve nesavršenosti, u svim područjima privatnog i poslovnog života. U želji da prekrijemo nedostatke na licu, tijelu, u karakteru i impresioniramo okolinu ponekad pretjeramo, pa se prikazujemo drugačijima nego što jesmo. Dotjerane svjetske zvijezde koje se smiješe s naslovnica kao da nas u tome prikriveno ohrabruju, bar u smislu izgleda, šaljući poruku kako je upravo to ideal ljepote, čak i sreće. Zato je pravo osvježenja kada na društvenim mrežama i crvenom tepihu ugledate damu koja zrači ljepotom i zadovoljstvom, a na licu nema ni trunke šminke. I osjeća dobro u svojoj koži!

Potaknuta snimanjem s fotografkinjom Paolom Kudacki za Vanity Fair pjevačica Alicia Keys odlučila je ustrajati u životu bez šminke. 'Ne želim se više skrivati. Svoje lice, svoj um, svoju dušu i svoje misli, svoje snove, borbe i emocionalni rast. Baš ništa!', kaže Alicia.

Alicia Keys   Alicia Keys

Na snimanje je stigla nakon teretane, znojna i nenašminkana, kose podignute u rep. Namjeravala je prije fotografiranja napraviti make up i frizuru, ali kada ju je fotografkinja Paola Kudacki vidjela, nagovorila ju je da je upravo takvu fotografira. Objasnila joj je da je mora uslikati baš u tom trenutku jer kao što je njena glazba stvarna i ona se treba otkriti svijetu i pokazati kakva je u toj stvarnosti.

"Moje lice je bilo potpuno golo. Imala sam trenirku na sebi i, da se mene pitalo, to bi mi bio look isključivo za teretanu i kuću. Nisam ni u snu mislila da će me takvu fotografirati, ali kada je počelo, sve je sjelo na svoje mjesto', opisuje Alicia.

Nakon tog dana pjevačica na Instagramu objavljuje svoje fotografije s hashtagom #makeupfree, na nastupe odlazi nenašminkana, a nedavno se potpuno prirodna pojavila i na crvenom tepihu na dodjelama nagrada BET (Black Entertainment Television). E to je već pothvat! Rezultat života bez šminke je, kaže, najmoćniji, najslobodniji i najiskreniji osjećaj koji je ikad imala.

Alicia Keys, red carpet   Alicia Keys

Mnoge poznate dame su potaknute Alicijinom hrabrošću na društvenim mrežama počele objavljivati svoje fotografije bez šminke. Tako glumica Mila Kunis prošli mjesec krasi naslovnicu časopisa Glamour, također bez šminke. Ipak, još se nitko nije usudio nenašminkan kročiti na crveni tepih poput hrabre Alicije. Ostaje nam tek vidjeti kako će se ovaj trend širiti i koje će tragove ostaviti na današnje shvaćanje ljepote.

Karmen Miletić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci