5 znakova da više volite svog psa nego članove obitelji

Provjerite, ovo su znakovi:)

Svuda u svijetu 20. veljače obilježava se kao Svjetski dan ljubavi prema kućnim ljubimcima. Naravno, svoje kućne ljubimce volimo i svaki dan u godini smo dobri prema njima, a ovaj dan je samo dodatni podsjetnik na sve ono divno što nam druženje s njima pruža.

Ne zaboravite ih potapšati, pomaziti, počešati, dati im poslasticu, provjeriti treba li im dati svježe vode ili ih odvesti veterinaru. Ljubav kakvu nam oni pružaju nekako je drugačija od ljubavi prema ljudima, zar ne? Oni nam nikada ne sude, uvijek su sretni što nas vide i nikada nas ne iznevjere, čak iako su ponekad neposlušni (a čak su nam i tada dragi).

Možda čak volite svog psa više nego članove obitelji? Provjerite je li tako!

5 znakova da psa volite više nego članove obitelji


1. Provodite više vremena sa psom nego s rodbinom, i drago vam je što je tako

Ako ste našli izgovor da propustite zaruke ili rođendan nekoga od vaše rodbine, da biste proveli više vremena sa svojim psom, ne osjećajte se krivim. Besplatna hrana je super, ali stvarno je ljepše trčati livadom dobacujući lopticu razigranom psu nego slušati već stotinu puta ispričane ujakove priče ili strinine zdravstvene jadikovke.

2. Kada vam je dan loš, ne želite vidjeti nikoga osim svog ljubimca

Nakon dugačkog dana u kojem ste se "borili" sa zahtjevnim klijentima ili trpjeli šefove hirove, ponekad doista ne želite neko vrijeme imati ništa s ljudima. Divno je provoditi vrijeme s obitelji i prijateljima, ali ništa ne podiže razinu endorfina kao pogled na "nasmiješeno pseće lice".

3. Kada kupujete za psa, široke ste ruke

Pa što ako ste potrošili više na rođendan svog psića nego na sestrin? Je li vas sestra ikada saslušala kad ste imali problema, bez ikakve prosudbe? Je li vam sestra dopustila da vi izaberete film koji ćete gledati ili vam prepustila daljinski upravljač? Je li ikad toliko mahala repom od sreće što vas vidi da je skoro ogulila zid? (no dobro, nadamo se da nije...) Ukratko, vaš pas definitivno zavrjeđuje sve najbolje.

4. Automatski odbijate pozive za druženje ako pas ne smije s vama

Ako vaš pas nije dobrodošao, niste ni vi, to je vaš moto! Ponosni ste na svog četveronožnog prijatelja i ako netko ima problem s time, vi imate problem s njim. To vama jednostavno nema smisla. Zašto je neposlušnim nećakinjama dopušteno jurcati okolo i raditi nered, a vaš dobro odgojeni pas mora ostati kod kuće?

5. Ponosno pokazujete fotografije ljubimca češće nego obiteljske

Kada vas netko upita nešto o vašem psu, jedva čekate da mu na mobitelu pokažete neodoljive fotografije, poput bake koja pokazuje svoje unučiće. Nikada to ne biste naglas priznali, ali vaš pas je ionako puno slađi od većine ljudi u vašem životu.

Izvor: www.iheartdogs.com

Pročitajte i:

Što nam sve na energetskoj razini znače kućni ljubimci

Možemo li čuti što nam ljubimci govore?

Što sve mačka liječi predenjem?

Znanstveno dokazano: psi su prirodni detektori laži

Pripremila Snježana Krčmar

Ostali članci