14 koraka kako napraviti zaokret u karijeri

U ovom članku ću vam prvo ispričati svoju osobnu priču o karijernom zaokretu, a onda ću vam dati smjernice koje vam mogu pomoći da definirate željeni smjer svoje karijere i napravite zaokret

Uvijek sam željela iskoristiti svoje potencijale

Kad sam prije sad već više od 16 godina diplomirala psihologiju, zaposlila sam se kao volonter u ustanovi za djecu s posebnim potrebama. Taj je posao bio vrlo zahtjevan i emocionalno iscrpljujući.

Nakon tog kratkog i zahtjevnog radnog iskustva, počinjem raditi prvo u maloj firmi za executive search i edukacije, a zatim preko deset godina u korporaciji s preko 1000 zaposlenih, a koja je također dio velikog sustavu u čijem sastavu je funkcioniralo preko 50 različitih tvrtki, deseci tisuća zaposlenika, različitih odnosa, procedura, procesa, odnosa, politika itd.

Prilično kompleksno zvuči, a i bilo je u smislu uklapanja u takvo funkcioniranje mene koja sam uvijek željela iskoristiti maksimum svojih potencijala, mijenjati stvari i vidjeti rezultate svog rada čim prije.

'Ne talasaj'

Moj posao je većinu korporativne karijere bio na poziciji menadžera ljudskih potencijala. To je obuhvaćalo poslove postavljanja procedura upravljanja zaposlenicima iz temelja, počevši od procesa kadrovske administracije i selekcijskih procedura prema onim kompleksnijim sustavima strateškog upravljanja zaposlenicima (motiviranje, nagrađivanje, razvoj karijera, internih trenera…).

Rad u takvom sustavu je imao dvije strane medalje – i lice i naličje kao i sve ostalo u životu. Dobro je bilo to jer sam donekle mogla imati utjecaj prema upravljanju najvažnijim potencijalima u tvrtki, onim ljudskim.

Međutim, bilo je tu puno ograničenja, posebno na početku karijere kada sam imala puno ideja, volje i motivacije za uvođenje promjena i poboljšavanje procesa. I tako to krene. Započnete jednu inicijativu pa vam podrežu krila: A to nije dobro jer mi to oduvijek tako radimo. Zašto bismo sada mijenjali?

Pa nema podrške uprave za strateške projekte. Pa ne talasaj. Pa neki od projekata napokon upali. Ali ih je mnogo ostalo u ladici nerealiziranih iz prethodno navedenih razloga ili nekih drugih, izmišljenih.

U svakom slučaju, u takvim sustavima vrlo brzo shvatiš da se možeš prilagoditi ili izaći iz njega. Uspjela sam se prilagoditi gotovo deset godina. To mi je u toj životnoj fazi odgovaralo. Prihvatila sam da puno toga ne mogu realizirati iz ovih ili onih razloga što s godinama utječe na to da se mijenjate kao osoba barem prividno.

Zlatni kavez

Zapravo, potiskujete svoje potencijale jer se trebate prilagoditi sustavu. Rezultat toga je da se malo izgubite i osjećate barem blagu frustraciju. Ponekad čak i apatiju. Za većinu toga vam je svejedno. Nestane onaj prvobitni žar. Izgubite dio sebe. Ne da vam se više boriti s vjetrenjačama. Imali ste volju preuzeti odgovornost i mijenjati stvari, ali je sustav u najbolju ruku trom pa ste i vi postali pomalo tromi. Jednostavno ste se prilagodili.

Druga strana medalje, ona naoko dobra, je da su uvjeti rada bili dobri. Jako dobri. Imala sam dobru (iznadprosječnu) plaću, službeni auto 24 h na raspolaganju, vlastiti ured i ostale benefite koje je nosio menadžerski paket.

Međutim, taj menadžerski paket je ujedno bio i moj zlatni kavez. Vjerojatno ne bih nikada otišla iz njega da nije krenula kriza u sustavu u kojem sam radila pa se počelo razgovarati o ozbiljnom restrukturiranju i, naravno, smanjivanju plaća, oduzimanju automobila te ostalim famoznim smanjivanjima troškova.

Obično to tako biva, umjesto da investiramo u znanje i idemo naprijed, a ono opleti po ljudima koji su kao najvrjedniji resurs.

Čak i to bi bilo u redu da se zapravo nije od mene očekivalo na toj poziciji da odradim i one negativne stvari koje svi HR-ovci trebaju raditi kada su krize u pitanju. Restrukturiranje, resistematizacije i – otkazi. Uglavnom, sve se tako posložilo da sam odabrala otići i napraviti zaokret u karijeri.

Zaokret u karijeri

Zaokrenula sam se iz sigurnog posla – odnosno zlatnog kaveza – prema poduzetništvu i onome što želim raditi. Neću lagati, prvih mjeseci mi je bilo koma. Kako ću naći klijente, odakle ću krenuti i najvažnije što je to što zapravo volim i želim raditi?

Ono što sam prvo napravila je da sam si dala oduška nekoliko mjeseci da sama sa sobom kontempliram nad tim što je to što želim raditi. Što je to što volim raditi? S kakvim klijentima želim raditi? Koje su to moje vrijednosti koje su mi najbitnije u životu, a potom i u poslu? Koji su moji životni prioriteti i kakav život želim živjeti? Koji se posao zapravo uklapa u takav život, a ne obrnuto?

Uložila sam puno vremena i novca u edukacije osobnog razvoja (NLP; coaching, energetske tehnike) jer unatoč MBA studiju i gomili stručnih seminara koje sam tijekom korporativne karijere završila – nisam znala što želim raditi i u kojem smjeru krenuti. Pa sam se okrenula sebi i svom osobnom razvoju.

Shvatila sam da volim raditi s ljudima i volim rješavati probleme koje oni imaju. Bilo da se tiče organizacije, bilo da se tiče vlasnika i/ ili zaposlenika. Prepoznala sam da ne volim raditi samo jednu stvar, nego više njih. Imam široke interese. Mučilo me kako da to sve upakiram u svoj portfelj proizvoda i usluga.

Osobni rast i razvoj

To je proces koji i danas traje. Međutim, uz intenzivan rad na osobnom razvoju, što kroz edukacije, što kroz rad s coachevima i terapeutima, dan po dan, mjesec po mjesec – kreirala sam (i još uvijek kreiram) život i posao kakav volim.

Sada ja pomažem menadžerima koji na svojim postojećim poslovima osjećaju da ne koriste svoj puni potencijal i znaju da mogu više kako da pronađu smisao i rade poslove koje vole, iskoriste svoje pune potencijale i budu zadovoljni sa svojom karijerom i životom u konačnici.

Tu toplo preporučam svakodnevne mentalne tehnike poput meditacija, vizualizacija i energetskih tehnika koje nam pomažu da se osnažimo i osvijestimo svoje jake strane i savladamo svoje unutarnje sabotere koji nas ograničavaju u korištenju našeg punog potencijala.

Ostali članci