Najljepše ljubavne pjesme svih vremena

Ovo je samo kap u moru ljubavnih pjesama, ali možda je među njima baš ona koja vam je posebno draga ili vas podsjeća na neki romantičan trenutak. A možda se uz neku od ovih ljubavnih pjesama zaljubite ili otplešete svoj prvi ples

Postoji na tisuće ljubavnih pjesama raznih izvođača i skupina i teško je odabrati 10 najboljih. Mi smo se ipak potrudili i donosimo vam top 10 romantičnih ljubavnih pjesama svih vremena, stranih izvođača.

Najljepše strane ljubavne pjesme svih vremena:

1. I Will Always Love You – Whitney Houston – Jednu od najpoznatijih ljubavnih pjesama današnjice napisala je Dolly Parton. Iako ju je ona otpjevala i postigla s njom velik uspjeh, danas je ipak poznatija verzija Whitney Houston iz filma Tjelohranitelj.

2. You Are The Sunshine Of My Life - Stevie Wonder – Snimljena je i puštena 1973., neko je vrijeme bila prva na ljestvici pop-pjesama Billboard Hot 100. S tom pjesmom Stevie Wonder osvojio je nagradu Grammy za najbolju mušku vokalnu izvedbu.

3. At Last – Etta James – Pjesmu su napisali Mack Gordon i Harry Warren 1941. za mjuzikl Orchestra Wives, a izvedena je i kasnije u filmu Sun Valley Serenade. 1960. godine prepjevala ju je Etta James kojoj je kasnije ta pjesma postala zaštitni znak. Pjevali su je i mnogi drugi pjevači.

4. Wonderfull Tonight – Eric Clapton – Pjesma s albuma Slowhand Erica Claptona postala je jedna od najpoznatijih ljubavnih balada.

5. All I Want Is You – U2 – S albuma Rattle and Hum, prvi put se pojavljuje u filmu Zagrizi život, a 2004. godine bila je uvrštena među 50 najljepših ljubavnih pjesma svih vremena.

6. Unchained Melody – Righteous Brothers – Originalno otpjevana za film Unchained iz 1955., ali danas ipak najpoznatija iz filma Duh.

7. When A Man Loves A Woman – Prvi ju je otpjevao Percy Sledge 1966., tada je osvojila prvo mjesto na ljestvici singlova Billboard Hot 100, a kasnije ju je prepjevao Michael Bolton i postigao jednak uspjeh kao Percy Sledge.

8. Ill Be There – Jackson 5 – Pjesma grupe Jackson 5 kasnije je postala jedan od zaštitnih znakova Mariah Carey.

9. Everything I Do - Bryan Adams – Balada najpoznatija iz filma Robin Hood – Princ lopova iz 1991. godine, a nalazi se na albumu Bryana Adamsa Waking Up The Neighbours.

10. Aint No Mountain High Enough – Marvin Gaye i Tammi Terrell – Pjesmu su pjevali Marvin i Tammi još 1967., a kasnije i poznata pjevačica Diana Ross.

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci